Eğitim >> Milliyet Eğitim


Oyun Terapisi Nedir, Ne İşe Yarar? Oyun Terapisinde Neler Yapılır?


Link [2022-05-25 07:52:54]



Oyun terapisi önemli bir terapi çeşidi olmak ile beraber uzman pedagoglar tarafından yapılmaktadır. Bu uygulama ile çocukların iç dünyası ile bir terapi süreci geçirilmektedir. Bu terapi ile profesyonel bir destek de başlamaktadır.

Oyun Terapisi Nedir?

Oyuncakların kullanıldığı veya değişik tarzda oyunların oynanarak çocukların hissel bir şekilde kendilerini ifade edebilmelerini sağlayan terapi çeşidine oyun terapisi adı verilmektedir. Bu terapi ile çocuklar sorunlu oldukları hareket ve düşüncelerini rahat hissettirmekte ve sorun üzerine yoğunlaşma sağlanmaktadır. Oyun terapisi alanında uzmanlaşmış pedagoglar eşliğinde uygulanmakta ve çocuklara güvenilir bir ortam yaratılmaktadır.

Oyun Terapisi Ne İşe Yarar?

Oyun terapisi çocuklarda var olan psikolojik problemlerin ortaya çıkmasına yardımcı olmaktadır. Kaygı ve takıntılar, var ise cinsel istismar, tuvaletini kaçırma problemleri, uyku ve beslenme problemleri veya düşünce sıkıntılarının ortaya çıkmasını oyun terapileri sağlamaktadır. Ayrıca bu alanda profesyonel eğitim almış terapistler çocuklar için güvenilir bir ortam yaratmakta usta oldukları için çocukların ailelerin yanında, veya diğer yerlerde hissedemedikleri rahatlığı sağlayarak çocukların daha cesaretli olmaları sağlanmaktadır.

Oyun Terapisinde Neler Yapılır?

Tüm çocuklar iç dünyasını oyuncaklar ile ortaya koymaktadır. Oyun terapisinde oyuncaklar özel olarak seçilmektedir. Oyuncakların her biri farklı anlamlar taşımaktadır. Bu oyunca çocuklar günlük hayatta ifade edemediği ve zorlandığı duyguları özgür bir şekilde ifade edebilmektedir. Çocuklar yaşadıkları duyguları açık bir şekilde ifade etme olanağı bulunduğunda sağlıklı olarak bir gelişim göstermektedir. Bu sebeple terapistler oyun terapisinde oyun yolu ile çocukların duygusal süreçlerine eşlik etmektedir.



Çok Okunanlar

2024-09-22 23:41:31