Eğitim >> Milliyet Eğitim


Override Ne Demek, Türkçesi Nedir? Yazılımda Override Ne İşe Yarar?


Link [2022-08-24 15:44:20]



Yazılımcılar override anahtar sözcüğünü ekleyerek temel sınıftaki metotları geçersiz kılmaktadır. Override Nesneye Yönelimli Programlama konusunun yapı taşları arasında bulunmaktadır. Override kelimesini geçersiz kılma anlamının yanı sıra aşırı yükleme anlamı da taşımaktadır.

Override Ne Demek?

Oluşturulan sınıf yapılarında, üst sınıftan alt sınıfa geçiş sağlayacak metot yapılarının aktarıldığı alt sınıf yapısına uygun şekilde gövdesinin değiştirilmesi override olarak adlandırılmaktadır. Kurucu ve yapıcı metotlar için override kullanılamamaktadır. Yazılımda override kullanırken virtual ve override anahtar sözcüklerine de yer verilmektedir.

Override Türkçesi Nedir?

Override kelimesinin Türkçesi geçersiz kılmak olmaktadır. Her ne kadar geçersiz kılmak olarak Türkçeye çevrilse de anlam olarak tam karşılamamaktadır.

Yazılımda Override Ne İşe Yarar?

İhtiyaç doğrultusunda kullanılan override anahtar sözcüğü, anlaşılır ve sade kod satırlarının oluşturulmasını sağlamaktadır. Bir sınıfın içerisinde bulunan metot yapılarının işlevlerinin nasıl uygulanacağının tanımlaması, override sayesinde kolayca gerçekleşmektedir. Yazılımda aynı metodun birden fazla uygulanabilmesi için override anahtar sözcüğü kullanılmaktadır. Bir metodun miras alınmaması gibi durumlarda, override anahtar sözcüğü işe yaramamaktadır. Yazılım alanında override ve overload anahtar sözcükleri, birbirleri ile çok defa karıştırılmaktadır.



Çok Okunanlar

2024-09-21 08:51:48