Eğitim >> Milliyet Eğitim


Oskültasyon Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Oskültasyon Nasıl Yapılır?


Link [2022-07-04 19:00:20]



Oskültasyon dolaşım sisteminde, solunum sisteminde ve gastrointestinal sistemde olan hastalıklara tanı koymak için yapılır. İşin uzmanı tarafından gerçekleştirilmesi önemlidir.

Oskültasyon Nedir, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?

Oskültasyon, bir hastalık tedavisi koymak için stetoskop aracılığı ile vücut içi dinleme işlemidir. Bu dinleme işlemi solunum sistemi, dolaşım sistemi ve gastrointestinal sistemin incelenmesi için yapmak mümkündür. Hastaların fiziksel muayenesi sırasında oskültasyon işlemi tanının vazgeçilmez bir parçasıdır. Bu sayede hastalığın tanısını koymak ve tedaviyi belirlemek daha kolay olur. Oskültasyon kelimesinin TDK sözlük anlamı ise dinleme demektir.

Oskültasyon Nasıl Yapılır?

Oskültasyon yapılacak olan alana göre odak noktası değişir. Bu nedenle yapacak olan uzmanın bu noktalar hakkında detaylı bilgi sahibi olması gerekmektedir. Eğer bu odak noktalarında dinleme yapılmazsa hastalık belirtisi olabilecek sesler kaçırılabilir ya da yanlış yorumlanabilir. Dinleme yapılırken stetoskop direkt olarak çıplak cildin üzerine yerleştirilir ve gerekli organ dinlenir. Her alanın ve her noktanın kendine has normal ve anormal sesleri olduğu için uzman tarafından bu sesler dinlenir ve tanı konulur. Eğer tanı koymaya yetecek kadar ses duyulmazsa bu durumda uzman tarafından farklı sesler talep edilebilir.



Çok Okunanlar

2024-09-22 05:32:28