Eğitim >> Milliyet Eğitim


Opsiyon Sözleşmesi Nedir, Özellikleri Nelerdir? Opsiyon Sözleşmesi Amacı Nedir?


Link [2022-03-26 22:31:20]



Opsiyon sözleşmesi, iki taraf arasında yapılan ve alıcıya ödeyeceği belirli bir tutarın karşılığında belirli bir vadede kullanım fiyatı üzerinden opsiyona dayanak teşkil edilen bir malı veya finansal göstergeyi satın almak için veya satmak için yapılan bir sözleşme olarak ifade edilebilir. Opsiyon sözleşmesinin aynı zamanda sahip olduğu bir takım özelliklerin olduğunu söylemek de mümkündür.

Opsiyon Sözleşmesi Nedir, Özellikleri Nelerdir?

Opsiyon sözleşmesi aynı zamanda alım opsiyonu olarak da bilinmektedir. Opsiyon sözleşmesi iki taraf arasında yapılan bir sözleşme olarak bilinmektedir. Aynı zamanda bu sözleşmenin alıcı ve satıcı arasında belirli bir fiyattan bir menkul kıymetin değiş tokuş edilmesi için yapıldığını söylemek de mümkündür.

Opsiyon Sözleşmesi Amacı Nedir?

Opsiyon sözleşmesinin yapılması bir zorunluluk değildir. Opsiyon sözleşmesi bir haktır. Opsiyonlar kişiler için bir sigorta niteliği taşımaktadır. Opsiyon sözleşmelerinin vadeli işlem sözleşmeleri ile benzer olarak görülmesine rağmen bir takım farklılıklar olduğunu söylemek mümkündür. Opsiyon sözleşmesi koruyu bir unsur olarak da ifade edilebilmektedir. Opsiyonlar bir tür sigorta olarak nitelendirilebilmekte olan sözleşmeler olarak da ifade edilebilmektedir.



Çok Okunanlar

2024-09-23 17:29:44