Eğitim >> Milliyet Eğitim


Nükleer Fizik Nedir, Neyi İnceler? Nükleer Fizik Özellikleri Nelerdir?


Link [2022-05-25 07:52:54]



Nükleer fizik atık bertarafı, nükleer yakıt geri kazanımı, nükleer madde kullanımıyla ilgili yeni yöntemler araştırır. Bunun dışında bağımsız araştırmalar ile nükleer alandaki tüm değişim ve yenilikleri de takip eder.

Nükleer Fizik Nedir, Neyi İnceler?

Nükleer fizik, çekirdek fiziği olarak da bilinir ve atom çekirdeklerinin etkileşimleri ile parçalarını inceler. Nükleer enerji üretimini ve nükleer silah teknolojilerini de nükleer fizik inceler. Fakat nükleer tıp malzeme mühendisliğinde jeoloji, iyon implantasyonu ve arkeolojide radyo karbon tarihleme gibi farklı araştırmalar da gerçekleşir.

Nükleer fiziğin en yaygın uygulama alanı sağlıktır. Özellikle hastanelerde kanser tedavisi için kullanılan radyoterapi makineleri ile X-ışını ve MRI, CT, SPECT gibi vücut içi görüntüleme sistemlerinde kullanılır.

Nükleer Fizik Özellikleri Nelerdir?

Nükleer fizik ya da diğer adıyla çekirdek fiziği atom çekirdeklerinin parçalarını ve birbirleri ile olan etkileşimlerini inceleyen fizik alanıdır. Nükleer fiziğin atom fiziğinden ayrı bir inceleme alanı olması 1896 yılında Henri Becquerel'in radyoaktiviteyi keşfetmesi ile başlar. Nükleer fizik enerjinin kullanılması ile ilgili tedbirlerin tasarlanması için veriler elde eder ve güvenlik düzenlemelerini ya da yasa ihlallerini ortaya çıkarır.

Bağımsız bazı araştırmalar gerçekleştirerek nükleer alandaki değişim ve gelişmeleri de yakından takip eder. Nükleer yakıtların geri kazanımı, nükleer madde kullanımı ve akıt bertarafı hakkında da kabul edilebilir yöntemler bulur. Nükleer fizik alanında çalışan kişiler ise nükleer radyasyon ya da enerjiden fayda sağlanması için gerekli süreçleri araştırarak geliştirir.



Çok Okunanlar

2024-09-23 01:36:56