Teknoloji >> Milliyet Teknoloji


Ntsc Nedir, Özellikleri Nelerdir? Ntsc Ve Pal Farkları Nelerdir?


Link [2022-03-12 14:51:30]



Aynı amacı taşıması ile beraber NTSC ve PAL sistemleri bulunmaktadır. Fakat görevleri ve işleyiş bakımından birtakım farklılıklar olduğunu ifade etmek mümkün. Bununla beraber taşıdığı görev ve sistem dahilinde, dijital dünya üzerinde önemli farklılıklar yaratma imkanı ile bir renklendirme sistemi olarak öne çıkar.

NTSC Nedir, Özellikleri Nelerdir?

Dünyanın birçok farklı yerinde kullanılan renk kodlama sistemi NTSC olarak bilinmektedir. Zaman içerisinde daha fazla versiyonu ortaya çıkan bu sistem, renkleri birbirinden ayırma noktasında önemli bir yer taşır. Özellikle saniyede 30 piksel gösterme özelliğine sahiptir. Amerika ve Japonya başta olmak üzere birçok farklı yerde kullanılır. Bu yönüyle ayrı bir sistem oluşturur ve farklı renkleri daha etkin bir şekilde gösterir.

NTSC ve PAL Farkları Nelerdir?

Bu iki sistemde özellikle dijital dünya üzerinde görsel açıdan renk kodlaması sağlar. Ancak aralarında belli başlı bazı farklılıklar bulunmaktadır. Bu farklılıklar aynı zamanda Ülkeden ülkeye de değişkenlik göstermektedir. Yani bazı ülkeler NTSC renk kodlama sisteminin kullanırken, bazı ülkeler ise PAL sistemini değerlendirmektedir.

- Ntcs 720 x 480 pikseldir

- Bal 720 x 576 pikseldir.

- Ntcs Amerika ve Japonya'da kullanırken, PAL Türkiye'de kullanılır.

- Aynı zamanda her iki sistem üzerinden ortaya çıkan görüntü, cisimleri ekranda farklı yerlerde gösterir.

Genel çerçevede bu ve benzeri farklılıkları ile beraber böylesi 2 sistem değişik ülkelerde kullanılır. Teknolojik yapıları ve renk kodlama sistemlerine bağlı olarak, birçok farklılıkları bulunurken derken belirli benzerlikleri de bulunmaktadır.



Çok Okunanlar

2024-09-19 18:57:14