Eğitim >> Milliyet Eğitim


Nosql Nedir, Ne İşe Yarar? Nosql Veritanabı Özellikleri Nelerdir?


Link [2022-03-26 22:31:20]



Yüksek performansa sahip veritabanı kullanmak isteyen pek çok kişi bu konu hakkında detaylı bir araştırma sürdürmektedir. Yapılan araştırmalar sonucunda en kaliteli ve esnek çalışma alanı sunan NoSQL veritabanına erişim sağlanmaktadır. Bu sistem dönemin en güncel çalışma ağına sahip şekilde hizmet vermektedir.

NoSQL Nedir ve Ne İşe Yarar?

Yüksek performansa sahip çalışma sistemi NoSQL veritabanı içerisinde yer almaktadır. Tüm web ve mobil çalışma özellikleri bu sistem içerisinde tasarlanmaktadır. Geliştirilen uygulamalarda üstün başarı sağlama hedefi bulunan bu veritabanı tüm yazılımlar için kullanım sağlamaktadır. Belge ve grafik yazılımlarını destekleyen bir veritabanıdır.

NoSQL Veritabanı Özellikleri Nelerdir?

NoSQL veritabanı içerisinde birbirinden farklı özellik yer almaktadır. Son zamanların en üstün performansa sahip veritabanı olarak hizmet vermektedir. Özellikleri arasında yer alan; ölçeklendirme işlemleri, esneklik, yüksek performans, web ve mobil üzerinde geliştirilebilme sistemleri en bilinenler arasındadır. Sayfa optimazyonları için de bu veritabanı kullanılmaktadır. Tutarlılık ve bölünmezlik bu veritabanının bilinen ve öne çıkan özellikleri arasında yer almaktadır. Böylelikle güncel sistemlerden biridir.



Çok Okunanlar

2024-09-23 17:42:54