Sağlık >> Milliyet Sağlık


Nöromüsküler Hastalık Nedir, Neden Olur? Nöromüsküler Tedavisi Nasıl Yapılır?


Link [2022-07-06 00:40:20]



Nöromüsküler hastalık, doğuştan ve ya sonradan kazanılmış olarak gelişen hastalıklardır. Bu hastalıkta kaslar, sinirler doğrudan etkilenmektedir. Hastalığın ilerleyen süreçlerinde kas aktivitelerinde de yetersizlikler olur.

Nöromüsküler Hastalık Nedir?

Nöromüsküler hastalık kas- sinir kavşağını doğrudan etkilemektedir. Nöromüsküler hastalık, kişide doğuştan olabildiği gibi sonradan da kazanılarak gelişebilir. Özellikle ön boynuz motor nöron hücrelerinde bu hastalık gelişebilir. Heterojen bir grup hastalık olarak bilinir. Genellikle kaslarda da bazı anormalliklerin neden olduğu bir hastalıktır.

Nöromüsküler Hastalık Neden Olur?

Nöromüsküler hastalıkların birbirinden farklı nedenleri bulunmaktadır. Özellikle de nöromüsküler hastalıklarda doğuştan olan rahatsızlıkların herhangi bir nedeni bulunmaz. Genellikle hayatın içinde ortaya çıkan Nöromüsküler hastalıklarda bazı nedenlere bağlı olarak ortaya çıkar. Kaslar ve sinirlerin iltihaplanması ile birlikte bu rahatsızlıklar ortaya çıkar. Ayrıca böbrek üstü bezi ve tiroit bezi hastalıkları da kasları etkiler.

Nöromüsküler Tedavisi Nasıl Yapılır?

Doğuştan ve ya sonradan ortaya çıkan Nöromüsküler hastalıkların tedavisinde dikkat edilmesi gereken noktalar vardır. Özellikle bu hastalığa yol açan sebeplerin tedavi edilmesi gerekir. Özellikle destekleyici tedaviler ön planda tutulur. Fizik tedavi yöntemlerinin yanı sıra ilaç tedavisi de kullanılarak bağışıklık sisteminin geliştirilmesi amaçlanır. Doğru tedaviler kullanılarak nöromüsküler hastalıkların tedavi edilmesi de sağlanır.



Çok Okunanlar

2024-09-20 12:42:08