Sağlık >> Milliyet Sağlık


Normal Doğum Sonrası Dikiş Ağrısı Ne Zaman Geçer?


Link [2022-07-07 07:24:48]



Normal doğum sonrası yapılan dikişler sonrası bazı problemler yaşanabilmektedir. Bu problemleri yaşamamak için önlemler alınması gerekir. Böylelikle kısa zamanda dikişlerin iyileşmesi sağlanabilmektedir.

Normal Doğum Sonrası Dikiş Ağrısı Ne Zaman Geçer?

Normal doğum sonrası doğumun daha kolay olabilmesi için yapılan dikişlerin iyileşmesi ilk bir hafta pansumanların yapılarak dikişlerin kuru ve temiz tutulmasına bağlı olmaktadır.

​​Dikişlerin iltihaplanma yapmaması ve açılmaması için bazı şeylere dikkat etmek gerekmektedir. Olabildiğince kuru ve temiz tutmak yararlı olmaktadır. Bazı kadınlarda ise dikişler de istenmeyen sonuçlar kendiliğinden gerçekleşebilmektedir.

Doğum sonrası dikişlerde yaşanabilecek sorunları şöyle sıralamak mümkündür. Sık karşılaşılan idrar yolu enfeksiyonu, hapşırma ve öksürme esnasında dikişlerin patlaması, idrar yaparken zorlanma, idrar kaçağı gibi problemlerle karşılaşılabilmektedir. Doğum sonrası dikişlerdeki ağrılar kimi zaman bir hafta kimi zaman ise iki hafta içinde iyileşerek ağrı genellikle birkaç günde geçmektedir.

Doğum Sonrası Dikiş Ağrısında Hangi Doktora Gidilmelidir?

Doğum sonrası dikişlerde yaşanabilecek sorunlar karşısında kadın doğum uzmanına gitmek gerekmektedir. Kadın doğum doktorunun teşhisi ve tedavisi ile iyileşme sağlanabilmektedir.



Çok Okunanlar

2024-09-20 10:34:45