Siyaset >> Milliyet Siyaset


Niye kaçak dövüşüyorsunuz?


Link [2022-11-05 06:04:19]



Gülden Çoktan -Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhalefete yönelik başörtüsü çağrısını yineleyerek, “Gidelim millete, bakalım millet ne diyor. Tabii millete gitmeyi de bunlar pek kabul edemezler. Çünkü millete gidileceği zaman o sandıktan neler çıkabileceğini iyi düşünüyorlar... Verelim el ele bu işi bitirelim. Niye kaçak dövüşüyorsunuz ya?” diye sordu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Kadın ve Demokrasi Derneği’nin (KADEM) iş birliğinde düzenlenen 5’inci Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi, Atatürk Kültür Merkezi’nde başladı. Ana teması ‘Kültürel Kodlar ve Kadın’ olarak belirlenen zirvenin açılış konuşmasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptı. Erdoğan’ın yanı sıra zirvede eşi Emine Erdoğan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, KADEM Mütevelli Heyeti Başkanı Sümeyye Erdoğan Bayraktar, KADEM Yönetim Kurulu Başkanı Saliha Okur Gümrükçüoğlu yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Atatürk Kültür Merkezi’ndeki zirveye eşi Emine Erdoğan’la geldi.

‘Şiddeti reddederiz’

“Ülkemizde tek bir kadının bile sırf cinsiyeti yüzünden şiddete uğramasını ve hayatını kaybetmesini asla kabul edemeyiz” diyen Erdoğan “Kadını aile başta olmak üzere varoluşun temel unsurlarından koparıp sapkın akımlarla yan yana getirenler aslında en büyük kötülüğü bizatihi kadınlarımıza yapmaktadır. Biz kadının içinde yer almadığı hiçbir alanda insanlığın hayrına neticeler mümkün olmadığına inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Mütedeyyin kesimlere yönelik düşmanlığın en büyük mağdurlarının başında kadınların geldiğini belirten Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Eğitim hayatlarının önüne engeller konulan çalışmalarına izin verilmeyen kamudan dışlanan kadınlarımıza bu zulümleri çağdaş ve modernlik adına yapılması ise bir başka garabetti. Ne işi var üniversitede? Ne işi var okulda? Gitsin tarlada çalışsın. Gitsin temizlik yapsın... Yıllar yılı üniversitelerimizde ikna odalarını kuranlar şimdi de geldiler başörtü sorununu çözelim diyorlar. Ne kadar güzel. Ve ben şimdi yeni bir teklif daha yaptım. Hadi bakalım şimdi bu seçimde kaç tane başörtülü milletvekili adayı çıkaracaksın? Yalnız şaşırmayın. Şimdi bunu söyledim ya, inanın başörtülü milletvekili adayı da koyar. Bak rozet takmaya başladı. Ne kadar güzel. Ve biz ne diyoruz? Şimdi gel anayasa yapalım ve bu anayasayı yaparken başörtülü, başı açık herhangi bir ayrıma gitmeden hak ve özgürlükler noktasında bütün kızlarımız, kadınlarımız anayasa teminatı altında bu süreci yaşasınlar... Gel diyoruz şimdi bunu anayasa düzenlemesiyle beraber yapalım. Verelim el ele bu işi bitirelim. Niye kaçak dövüşüyorsunuz ya? Her zaman bunların işi istismar siyaseti.”

‘Millet ne diyor?’

Yaptıkları hazırlığı Meclis’te grubu bulunan siyasi partilerin tamamına götürerek bu konudaki samimiyetlerini ortaya koyduklarını vurgulayan Erdoğan, “Hatta daha ileri gittim, gidelim millete, bakalım millet ne diyor. Tabii millete gitmeyi de bunlar pek kabul edemezler. Çünkü millete gidileceği zaman o sandıktan neler çıkabileceğini iyi düşünüyorlar. Şayet teklifimiz üzerinde kapsamlı bir uzlaşma sağlanabilirse bundan kadınlarımız ve ülkemiz inanın çok karlı çıkacaktır” dedi.

Cuma namazını Taksim Camii’nde kılan Erdoğan, çıkışta vatandaşlara simit ikramında bulundu.

‘Salgın, eğitimde tahribata yol açtı’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, salgın günlerinin eğitim sisteminde ciddi bir tahribata yol açtığını söyledi. Türkiye Maarif Vakfı’nın dünyanın alanında uzman eğitim otoritelerini “Okulun Geleceği, Pandemi Sonrası Eğitimin İhtiyaçları” temasıyla buluşturduğu 2. İstanbul Eğitim Zirvesi dün başladı. Bugün de devam edecek zirvenin açılışına Cumhurbaşkanı Erdoğan videolu mesajıyla katıldı.

‘Sınamadan geçiyoruz’

Pandemi sürecinde yaşananlara dikkat çeken Erdoğan, “İnsanlık olarak son 2.5 yıldır sağlık kriziyle başlayan, akabinde ekonominin yanı sıra farklı boyutları gün yüzüne çıkan bir sınamayla karşı karşıyayız. Velilerimiz, öğretmenlerimiz ve eğitimin diğer paydaşlarının ortak kanaati, salgın günlerinin eğitim sisteminde ciddi bir tahribata yol açtığıdır. Okuma alışkanlıklarından ders dinleme becerilerine, ekran bağımlılığından ikili münasebetlere uzanan geniş bir yelpazede çocuklarımız, daha önce hiç alışık olmadıkları sorunlarla mücadele ediyor” dedi. Erdoğan hangi kademede olursa olsun, öğrencilerin eğitim-öğretim hayatlarını sağlıklı, başarılı ve verimli bir şekilde sürdürmelerine önem verdiklerini kaydetti.



Çok Okunanlar

2024-09-20 10:45:58