Eğitim >> Milliyet Eğitim


Network Attached Storage (Nas) Nedir? Nas Teknolojisi Ne İşe Yarar?


Link [2022-09-12 20:46:20]



NAS teknolojisi, son zamanların en popüler olarak kullanılan depolama alanı olarak ifade edilebilir. Ağa bağlı depolama alanı olarak bilinen NAS teknoloji ile verilerinizin ağ üzerinde sunucudan bağımsız bir şekilde depolanabilmesine ve paylaşılabilmenize olanak sağlamaktadır.

Network Attached Storage (NAS) Nedir?

Network attached storage ifadesinin Türkçe anlamının ağa bağlı depolama olarak bilindiğini söylemek mümkündür. Üstelik Network attached ttorage ifadesi sıklıkla NAS kısaltması şeklinde kullanılmaktadır. NAS kısaltması ise network attached storage kelimelerinin baş harflerinin alınmasıyla oluşturulmaktadır. Verilerin internet üzerinde büyük bir alanda depolanmasına olanak sağlayan bir teknoloji olduğu ifade edilebilir. NAS teknolojisi özellikle iş yerlerinde büyük kolaylık sunmaktadır.

NAS Teknolojisi Ne İşe Yarar?

NAS teknolojisi birçok alanda büyük kolaylık sağlamaktadır. NAS teknoloji sayesinde özellikle iş yerlerinde verilerin büyük alanlarda depolanabilmesi ve diğer çalışanlar arasında kolay bir şekilde paylaşım yapılmasına imkan sağlamaktadır. NAS teknolojisi sayesinde yetki verilen kullanıcılar tarafından farklı müşteriler tarafından depolanmasına olanak sunmaktadır. Üstelik NAS teknolojisiyle depolanan verilerin buradan alınması da mümkün olmaktadır.



Çok Okunanlar

2024-09-20 11:43:27