Eğitim >> Milliyet Eğitim


Nasuh Tövbesi Nedir, Nasıl Yapılır? Nasuh Tövbesi Duası Türkçe Arapça Okunuşu Ve Anlamı...


Link [2022-05-30 05:23:40]



Nasuh tövbesi yapılan bir yanlıştan ya da günahtan sonra çekilen yüksek vicdan azabı ile edilmesi gereken tövbedir. İçten ve samimi bir tövbe olan Nasuh tövbesinde kişiler Allah'a yalvarır ve günahlarından Allah'a sığınır.

Nasuh Tövbesi Nedir, Nasıl Yapılır?

Nasuh tövbesi samimi, halisane ve içten yapılan Kur'ani tövbedir. Bu nedenle kişiler tövbe ederken yaptıkları günaha karşı duydukları vicdan azabından sıkılmalı ve dünya ona dar gelmelidir. Her şeyden kesilip bu günahı için Allah'a sığınmalı ve samimiyetle ona sığınmalıdır.

Nasuh tövbesi yapılmış olan hatadan dolayı yemeden içmeden kesilen ve dünyanın kişiye dar gelmesi sonucu yapılan en samimi tövbelerdendir. Nasuh terimi Tahrim suresinin içinde de geçer. Nasuh, onarıcı, düzeltici anlamı ile kullanılır.

Nasuh Tövbesi Duası Türkçe Arapça Okunuşu ve Anlamı

Nasuh tövbesi Arapça okunuşu: Allahumme ente Rabbi la ilahe illa ente halaktani ve ene abduke ve ene ala ahdike vevadike mes tetatü euzu bike min şerri masanatu ebu'ü leke bi nimetike aleyye ve ebu'ü bizen bi fağfirli fein nehu la yağfırüz zünube illa ente.

Nasuh tövbesi Türkçe okunuşu: Allah'ım sen benim Rabbimsin ve senden başka da ilah yoktur. Sen beni yarattın ve ben de senin kulunum. Gücümün yettiği kadar senin ahdin ve va'din üzerineyim. Yaptığım her şeyin şerrinden sana sığınırım ve senin bana verdiğin nimetini itiraf ederim. Günahlarımı da itiraf ederim. Beni mağfiret et. Çünkü işlenen tüm günahları yalnızca sen bağışlarsın.



Çok Okunanlar

2024-09-22 21:25:59