Siyaset >> Milliyet Siyaset


'Müzik yasağı bitsin' çağrısı


Link [2022-04-07 06:11:09]



MEHTAP GÖKDEMİR Ankara - İlgezdi, Kovid-19 ile mücadele kapsamında getirilen pek çok yasak ve kısıtlamanın, vaka sayısındaki seyre bağlı olarak büyük ölçüde kaldırıldığını belirterek, “Ancak iktidarın daha önce ilginç şekilde pandemiyi bahane ederek getirdiği ‘müzik yasağı’ bugün de olduğu gibi devam ediyor. Gece saat 00.00'dan sonra eğlence mekanlarında müzik yayını yapılması hala yasak. AVM’lere girişte HES kodu kaldırılmışken, gece müzik yasağı devam ediyor” ifadelerini kullandı.

İlgezdi, “Kovid mikrobunun gece 12’ye kadar müzik dinleyenlere bulaşmazken, 12’den sonra bulaştığını gösteren bilimsel makaleyi lütfen dünya kamuoyuna açıklayınız da bilime katkınız olsun. İktidar Kovid mikrobunu külkedisinin balkabağı arabası mı sanıyor acaba? Gece 12’den sonra araba bal kabağı olduğu gibi Kovid de müzikle bulaşmaya mı başlıyor?” dedi.

Yasaknedeniyle müzisyenler dışında hizmet sektöründe çalışanların da işsiz kaldığını kaydeden İlgezdi,“Sayın bakanlar bir araya gelip konuyu değerlendireceğiz diyeli 1 ay oldu. Buradan garantörlük çağrısı yapıyorum. 3bakan bir araya gelemiyor. CHP olarak biz 3 bakanı bir araya getirmeye talibiz. CHP garantörlüğünde bir araya gelin ve müzik yasağını kaldırın” çağrısında bulundu.



Çok Okunanlar

2024-10-23 11:32:57