Siyaset >> Milliyet Siyaset


'Müslümanlar ayrımcılığa tepki göstermeli'


Link [2022-03-16 11:31:10]



ATO Fuar ve Kongre Merkezi'nde Kültür ve Turizm Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, İletişim Başkanlığı, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Ankara Bilim Üniversitesi ve Erciyes Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen 2. Uluslararası Medya ve İslamofobi Forumu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gönderdiği mesajla açıldı.

'İslamofobi zehirliyor'

Cumhurbaşkanı Erdoğan foruma gönderdiği mesajında şunları kaydetti:

"İslamofobi tıpkı önü alınamayan veba salgını gibi özellikle Batılı ülkelerde yayılmaya, sokaktaki insandan siyasetçisine, işçisinden kamu görevlisine toplumun tüm kesimlerini zehirlemeye devam ediyor. Sorumsuz basın yayın organlarının da teşvik ettiği nefret atmosferi, Müslümanlarla beraber dili, dini, kökeni ve kültürü farklı olan milyonlarca insanı da olumsuz etkiliyor.

Ukrayna krizi bağlamında yaşanan utanç verici tartışmalar, İslam düşmanlığı ve kültürel ırkçılığın ulaştığı tehlikeli boyutları ortaya koyuyor.Yükselen İslam düşmanlığıyla mücadelenin sadece Müslümanların değil; tüm insanlığın meselesi olduğuna inanıyoruz. Bu haksızlık, hukuksuzluk ve ayrımcılık karşısında Müslümanlar güçlü tepki göstermeli, meşru zeminde mücadelesini vermelidir."



Çok Okunanlar

2024-10-23 23:48:47