Eğitim >> Milliyet Eğitim


Müşahit Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Müşahitin Görevleri Nelerdir?


Link [2022-07-04 19:00:20]



Müşahit, sandık başında duran görevlilere verilen isimdir. Bu kişiler sandıkların başında dururlar ve seçimin kontrollü ilerlemesi için görev alırlar.

Müşahit Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Özellikle seçim dönemlerde sık sık müşahit kelimesini duymak mümkündür. Müşahit kelimesinin TDK sözlük anlamı gözlemci demektir. Bu kişiler sandık kurulunun oluşturduğu kişilerdir ve tasnif ile tutanakların tutulması işlemlerini gerçekleştirirler. Sandık güvenliği açısından sandık başlarında duran ve oy kullanma işlemlerini takip eden kişilerdir.

Müşahitin Görevleri Nelerdir?

Müşahitlerin sayım masasında durma veya oy pusulalarını görme şansları vardır. Müşahitleri sandık sonuç tutanağının bir suretini alabilir. Bu tutanakları eğer talep edilirse siyasi parti üyelerine imza karşılığında verme hakkı da bulunur. Fakat böyle bir durum olursa partinin müşahidine ayrı bir tutanak verilmez. Müşahitler, tutanakları ve sayımı tamamladıktan sonra oy torbalarına koyulurken sandık kurulu başkanı ve üyeler ile beraber Seçim kuruluna gidebilir.

Müşahitler sandık kurulu görevlerini eğer doğru bir şekilde yerine getirmezse şikayet edebilirler. Şikayetleri kabul edilmezse sonrasında İlçe Seçim Kuruluna da itiraz edebilir. İtiraz durumunda tekrar inceleme talep edilir. Müşahitler her sayımda görev alabilirler.



Çok Okunanlar

2024-09-22 05:44:33