Eğitim >> Milliyet Eğitim


Mündemiç Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Mündemiç Hak Ne Demek?


Link [2022-08-24 05:40:20]



Mündemiç sözcüğü daha çok hukuk dilinde kullanılmaktadır. Ticaret hukuk dalında özellikle kıymetli senetler kişiye özeldir dolayısıyla senetlerin hakları mündemiçtir.

Mündemiç Ne Demek?

Mündemiç sözcüğü Arapça kökenli bir kelime olmakla beraber Türkçe de eş anlamlısı İçkin olarak ifade edilmektedir. Hakları korunan, hakları içerisinde saklı kalan, kişinin haklarının yasalar tarafından korunması anlamında kullanılmaktadır.

Mündemiç TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Mündemiç sözcüğü Türkçe de tek başına veya farklı cümleler içerisinde veya beraber kullanılmaktadır. Bu noktada, mündemiç kelimesi yaygın olarak en fazla hukuk dilinde kullanılmaktadır.

Mündemiç Hak Ne Demek?

Mündemiç hak hukuk dilinde özellikle kıymetli evraklar hukukunda çok kullanılmaktadır. kambiyo senetlerinin veya şahsa ait senetlerin hakları ismi yazılan sahibine aittir. anlamında kullanılmaktadır

Bu sebeple yasa da eski TTK ya göre 557 mad gereğince Kıymetli evrakların hakları senetten ayrı tutulamaz yani kıymetli evrak öyle senetlerdir ki, bunlarda mündemiç olan hak senetten ayrı olarak dermeyan edilemediği gibi başkalarına da devredilemez. ifadesi yer almaktaydı Mündemiç hakkı koruyan korunan olarak senetler üzerindeki hakkın önemine vurgu yapmaktadır.



Çok Okunanlar

2024-09-21 10:53:28