Eğitim >> Milliyet Eğitim


Mumble Rap Nedir, Nasıl Yapılır? Mumble Rap Temsilcileri Kimlerdir?


Link [2022-04-11 04:31:08]



Ülkemizde tamamen yanlış biliniyor ama bu alt janranın geldiği ülke ise, Amerika’da da çıktığı ilk yıldan beri tartışılan bir olaydır.

Mumble Rap Nedir?

Mumble rap’e daha önce giriş yapmadan önce “mumble” kelimesi de Oxford Sözlüğü’nde tam olarak şu şekilde yazıyor: “Say something indistinctly and quietly, making it difficult for others to hear.” bu da alında şu anlama geliyor: Bir şeyi belirsiz bir şekilde ve sessizce söylemek, başkalarının anlamasını zorlaştırmak. İngilizce’de günlük hayatta sıkça kullanılan bir kelime yani mumbling ya da mumble olarak bilinir. Bu kelime ise, daha çok kelimeleri ağzında geveleyerek söyleyen biri için de kullanılıyor.

Mumble rap Nasıl Yapılır?

Kimsenin dinlediğinden bir şey anlamadığı rap okuma şekline Mumble rap adı verilir. Ülkemizde bolca tepki çeken Mumble Rap'in kelime anlamı ise, gevelemek, mırıldanmaktan olarak bilinir. Günümüzde Trap ile de sıkça karıştırılır.

Mumble Rap Temsilcileri Kimlerdir?

Türkiye'de Mumble tarzı ise, genel olarak Redkeys Music bünyesinde bulunan rapçiler tarafından icra edilir. Aynı zamanda Trap icra eden rapçilere ise, genellikle "Mumble'cı" şeklinde hitap edilir.



Çok Okunanlar

2024-09-23 13:38:08