Eğitim >> Milliyet Eğitim


Multijet Nedir, Ne İşe Yarar? Multijet Motor Ömrü Ne Kadardır?


Link [2022-03-08 23:11:09]



Multijet, motor tiplerinden biridir. Multijet motor, tek devirde beş yakıt püskürtmesi yapan ve enjeksiyon sistemine sahip olan motorlara verilen bir isimdir.

Multijet Nedir, Ne İşe Yarar?

Multijet, GM ve Fiat tarafından üretilen ve 2005 senesinde yılın motoru seçilen bir motor çeşididir. Multijet motor, tek devirde beş yakıt püskürtmesi yapabilen ve aynı zamanda da enjeksiyon sistemine sahip motorların ismidir. Bu motorlar Lancia, Ram, Jeep, Fiat ve Alfa Romeo gibi araçlarda kullanılır.

Dizel motorların kullanımı Multijet motorlar sayesinde değişmiştir. Farklı farklı otomotiv markaları tarafından kullanılan Multijet motorlar günümüzde en çok tercih edilen motorlardan biridir. Multijet motorlar daha sessiz çalışmaları ve daha az yakıt tüketmeleri nedeniyle birçok marka tarafından kullanımı tercih edilmektedir.

Multijet Motor Ömrü Ne Kadardır?

Multijet motorlar daha az yakıt tüketerek daha sessiz çalışmaktadır. Farklı farklı otomotiv markaları tarafından kullanılan Multijet motorların 1.3, 1.6, 1.9 ve 2.0 şeklinde motor hacimleri mevcuttur. Multijet motorların ömrü diğer motorlara göre daha uzundur. Araçların kullanım amaçlarına ve kaliteli yağ kullanımına göre Multijet motorların ömründe değişiklikler meydana gelebilir.



Çok Okunanlar

2024-09-24 09:32:47