Siyaset >> Milliyet Siyaset


Muhtarlara asgari ücret teklifi Meclis’te


Link [2022-03-26 13:11:18]



MİTHAT YURDAKUL Ankara - Teklife göre; Bir veya daha fazla özel sağlık kuruluşu ile sözleşme düzenleyerek hekimlik faaliyetini yürüten hekimler, serbest meslek erbabı olarak kabul edilecek ve serbest meslek kazancı hükümlerine göre vergilendirilecek.

14.750 gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak miktarda hesaplanan aylıkları asgari ücretin altında kalan muhtarlar için düzenleme yapılarak, muhtar ödenekleri net asgari ücret (4 bin 253 lira) tutarına tamamlanacak.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 2022 ve 2023 yıllarında kamu konutları için ihaleye çıkılacak, elde edilen gelirler, bütçeye gelir olarak kaydedilecek.

Bazı finansal kuruluşların kurumlar vergisi de artacak. Buna göre, bankalar, faktöring şirketleri, elektronik ödeme ve para kuruluşları, yetkili döviz müesseseleri, varlık yönetim şirketleri, sermaye piyasası kurumları, sigorta ve reasürans şirketleri ile emeklilik şirketlerinin kurumlar vergisi oranı yüzde 20'den yüzde 25'e çıkarılacak. Vergi artışı, bu kurumların 2022 kazançları için de geçerli olacak.

Tasarruf finansman şirketleri hakkında bu kuruluşların itibarına zarar verebilecek nitelikte haberlere ceza gelecek.



Çok Okunanlar

2024-10-23 17:27:35