Eğitim >> Milliyet Eğitim


Muharref Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Muharref Hadis Ne Demek?


Link [2022-08-24 05:40:20]



Muharref kelimesinin Arapça kökeninden geldiği bilinen bir kelime olduğunu söylemek mümkündür. Muharref kelimesi, tahrif edilmiş manasına gelmekte olan bir kelime olarak bilinmektedir.

Muharref Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Muharref kelimesi, dilimizde yaygın bir şekilde kullanılmamaktadır. Daha çok tarihi dökümanlarda ve edebi metinlerde muhaarref kelimesine rastlamak mümkün olmaktadır. Muharref kelimesinin sahip olduğu sözlük anlamının ise tahrif etmek şeklinde olduğu bilinmektedir. Daha çok eski metinlerde karşılaşılabilecek olan bir kelime olma özelliğine sahiptir. Muharref kelimesinin, değiştirilmiş anlamına da sahip olduğunu söylemek mümkün olmaktadır. Birşeyin değiştirilmesi veya yerine başka birşeyin getirilmesi muharref olarak bilinmektedir.

Muharref Hadis Ne Demek?

Muharref kelimesinin, dini metinlerde de geçtiğini söylemek mümkün olmaktadır. Muharref hadis şeklinde karşınıza çıkabilecek olan kelimenin, senedi veya metni değişikliğe uğramış olan hadis manasına sahip olduğu bilinmektedir. Muharref kelimesi, bir şeyin yerine başkasını getirmek ve bir şeyi değiştirmek anlamına sahip olarak ifade edilebilir. Muharref hadis ise değiştirilmiş hadis anlamına gelmekte olan bir kelime olarak bilinmektedir. Muharref hadis de kelimelerindeki harekeleri değiştirilen hadis olarak ifade edilebilir.



Çok Okunanlar

2024-09-21 10:57:25