MS-DOS, Microsoft tarafından geliştirilen bir DOS sistemi olarak ifade edilebilir. Özellikle 1980'li yıllarda oldukça yaygın olarak kullanılmakta olan bir işletim sistemi olduğunu söylemek de mümkündür. Günümüzde ise hiç bir bilgisayar tarafından desteklenmemektedir.
MS-DOS Nedir, Ne İşe Yarar?
MS-DOS, eski bir işletim sistemi olarak ifade edilebilir. MS-DOS, uygulama programları için bilgisayarın işleyişini koordine etmeye yaramaktadır. MS-DOS kelimesinin açılımı Microsoft Disk Operating System olarak bilinmektedir. Türkçe anlamı ise Disk İşletim Sistemi” olarak ifade edilebilir. İlk olarak 1981 yılında şekillendirilmiştir. Böylece IBM bilgisayarlarda kullanılmak için hazır hale getirilmiştir.
MS-DOS içerisinde bir dosya açmak, oluşturmak veya düzenlemek ise tamamen yazılan komutlar aracılığı ile mümkün olabilmekteydi. MS-DOS, Windows işletim sisteminin ilk mimarisi olarak da ifade edilebilir.
MS DOS Komutları Nelerdir?
Günümüzde kullandığımız işletim sistemlerinin aksine MS-DOS bir grafik ara yüzüne sahip değildi. Bu durum ise komutları bilmeniz ve doğru bir şekilde kullanmanız gerektiği anlamına gelmektedir. MS-DOS'da açmak istediğiniz dosyalar için veya yapmak istediğiniz işlemler için gerekli olan kodları bilmeniz ve girmeniz gerekmekteydi.
2024-11-05 11:34:04