Eğitim >> Milliyet Eğitim


Moped Nedir, Nasıl Kullanılır? Moped Hangi Ehliyetle Kullanılır?


Link [2022-03-08 23:11:09]



Moped aynı zamanda motor bisiklet olarak da adlandırılmaktadır. Bir taşıt türü olduğunu söylemek de mümkün olmaktadır. Mobilet veya moped olarak bilinmekte olan taşıtlar 50 cc hacimde iki zamanlı motora sahiptir.

Moped Nedir, Nasıl Kullanılır?

Moped olarak bilinmekte olan cihazlar 50 ila 125 cc arasında değişen motorlar ile çalışmakta olan taşıtlar olarak ifade edilebilir. Elektrikli bisikletleri kullanmak için de artık M sınıfı ehliyet sahibi olunması gerekmektedir. Moped kullanımı ucuz olduğu ve az yakıt harcadığı için ülkemizde oldukça fazla tercih edilen taşıtlar arasında yer almaktadır.

Moped, pedalını hızlıca iterek çalıştırılan bir taşıt olarak da bilinmektedir. Aynı zamanda ayakla vurdurmak olarak da tabir edilen bu yöntem ile moped taşıtını çalıştırmak ve kullanmak mümkün olmaktadır.

Moped Hangi Ehliyetle Kullanılır?

Moped kullanmak için Karayolları Trafik Yönetmeliği uyarınca yapılan yeni düzenlemelere göre M sınıfı ehliyet alınması gerekmektedir. İki zamanlı motoru olan moped, bir bisiklet olarak anılmaktaydı. Bu sebeple ise kısa süre önceye kadar ehliyetsiz bir şekilde kullanılmakta olan araçlar arasında yer almaktaydı. Son yapılan düzenlemeler ile birlikte ise moped kullanımı için ehliyet şartı getirilmiştir.



Çok Okunanlar

2024-09-24 09:26:28