Sağlık >> Milliyet Sağlık


Monopleji Nedir, Neden Olur? Monopelji Tedavisi Nasıl Yapılır?


Link [2022-07-06 00:40:20]



Monopleji bir ekstremitenin paralizisi olarak ifade edilebilir. Serebral palsi sıklıkla monoplejiye neden olmaktadır. Monopleji bir felç türü olarak bilinmektedir. Genel olarak ise bir kolu etkilediğini söylemek mümkündür. Monopleji vücudun bir tarafındaki uzvu etkileyen bir felç olarak bilinmektedir.

Monopleji Nedir, Neden Olur?

Monopleji çoğu zaman kolu etkileyen bir felç türü olarak ifade edilebilir. Aynı zamanda bazı durumlarda bacağı etkileyen bir felç olarak da bilinmektedir. Genel olarak geçici bir durum olan monopleji bazı durumlarda kalıcı da olabilmektedir.

Sinir sistemin bir kısmının zarar görmesine bağlı olarak meydana gelebileceğini söylemek de mümkündür. Monoplejiye neden olan çeşitli bir kaç neden bulunsa bile en yaygın olanları; beyne, omuriliğe veya etkilenen uzvun yaralanmasına veya travmasına bağlı olarak meydana gelebilir.

Monopelji Tedavisi Nasıl Yapılır?

Monopleji tedavisi için tercih edilen farklı yöntemler olduğunu söylemek mümkündür. Günümüzde monopleji de dahil olmak üzere felç için kesin bir tedavi yöntemi bulunmamaktadır. Potansiyel tedavi seçenekleri olarak ise; fizik tedavi, iş terapisi, yardımcı cihazlar, ilaçlar ve ameliyat sayılabilir. Önemli olan ise monoplejinin altında yatan nedeni bularak tedavi etmek olarak ifade edilebilir.



Çok Okunanlar

2024-09-20 12:35:23