Sağlık >> Milliyet Sağlık


Miyoklonus Nedir, Neden Olur? Miyokloni Tedavisi Nasıl Yapılır?


Link [2022-07-07 16:30:19]



Özellikle belli bir rahatsızlığın bulgusu olarak miyoklonus öne çıkar. Yani bir hastalıktan meydana gelebilecek ya da gelmiş olan bir rahatsızlığı anlatan bulgudur. Bu durumu yaşayan pek çok kişi öncelikle uzman bir doktora başvurmalı ve buna göre tetkik üzerinden tedavi almalıdır.

Miyoklonus Nedir?

Merkezi sinir sisteminden kaynaklanması ile beraber, bir ya da birden fazla kasta ortaya çıkan istemsiz veya kısa süreli seğirme miyoklonus olarak bilinmektedir. Genelde bir hastalığın belirtisi yerine daha çok bulgu olarak ifade edildiğini söylemek mümkün. Zira ardışık kas kasılmasının sebebi olarak öne çıkabilir.

Miyoklonus Neden Olur?

Birçok farklı sebepten dolayı miyoklonus söz konusu olabilmektedir. Özellikle enfeksiyon, kafa ile omurilik yaralanması, beyin tümörü felç ve böbrek ile karaciğer yetmezliği kireç gibi durumlar ön plana çıkıyor. Tabii ilaç zehirlenmesi kimyasal ve benzeri gibi birçok problem nedeniyle de ortaya çıktığını ifade etmek mümkün.

Miyokloni Tedavisi Nasıl Yapılır?

Bu rahatsızlığı konusunda yapılacak olan tedavi için öncelikle teşhis ve tetkik yapılması gerekir. Daha sonra problemi bağlı olarak uzman doktor kontrolü altında ilaç takviyesi sağlanır. Böylece semptomlar belirli bir zaman içerisinde azaltılır ve ortadan kaldırır.



Çok Okunanlar

2024-09-20 08:46:33