Eğitim >> Milliyet Eğitim


Milel Ve Nihal Ne Demek? Milel Ve Nihal Özellikleri Nelerdir?


Link [2022-09-06 15:50:19]



Milel kelimesi, Arapçadaki anlamı ile millet (şeriat ve din), nihai de nihlenin [din, mezhep, dinî zümre) çoğulu olarak kullanılır. Millet kelimesi ise, Kur’ân-i Kerîm’de tam olarak on beş yerde geçer.

Milel ve Nihal Ne Demek?

Milel ve Nihal, İslâmî literatüre göre dinler ve mezhepler tarihi ile ilgili olan eserlere verilen ortak bir isimdir. Milel, "millet" kelimesinin çoğulu olarak bilinir. Hem hak üzere, hem de batıl olmak üzere, yol ve din anlamına gelir.

Milel ve Nihal Özellikleri Nelerdir?

Din şahsî inanç ve itaatten doğar. Bu nedenle de her ferdin kendi dinî davranışı vardır. Millet de dinin kurumsal ve toplumsal boyutudur. Şahsî inanç ve itaatlerin gelişmesi ve şekillenmesi ile millet kavramını oluşturur. Millet, dini bir toplum birliği oluşturan ve o toplumdaki sosyal hayatın temelini oluşturan törenler ve inançlar sistemidir. Şehristânî ise, millet kelimesinin toplumsal özelliğine vurgu yaparak onu “bazı kurallara uymak zorunda olan sosyal birlik ya da bir dine mensup olanlar topluluğu” şeklinde açıklar. Her iki kelime de Kur'an'ı Kerim'de geçer.



Çok Okunanlar

2024-09-20 17:35:38