Eğitim >> Milliyet Eğitim


Mikroçip Nedir, Ne İşe Yarar? Hayvanlarda Mikroçip Nasıl Uygulanır?


Link [2022-09-12 02:34:19]



Mikroçip, özellikle de kedi ve köpek gibi evcil hayvanların evden kaybolması ve kaçması sahipleri için en korkulan durumlardan bir tanesidir. Mikroçip bunu önlemek için üretilmiş olan her hayvana farklı bir kimlik sağlayan, küçük bir pirinç tanesi boyundaki bir aygıttır.

Mikroçip Nedir?

Mikroçip, bir pirinç tanesi boyutunda olan ve benzersiz bir kimlik numarası taşıyan bir çeşit radyo frekansı tanımlama aktarıcısı olarak bilinir. Mikroçiplerin pilleri ya da hareketli parçaları bulunmaz.

Mikroçip Ne İşe Yarar?

Mikroçip, kalıcı ve pratik bir elektronik tanımlama yöntemi olarak bilinir. Kendisi oldukça küçük olan mikroçip ise, yaklaşık bir pirinç tanesi kadardır. Evcil hayvanların boynunun arkasında bulunan omuz bıçaklarının arasına ve deri altına implante edilerek de kullanılabilir. Bu sayede evcil hayvanınızın kaybolmasını önleyebilirsiniz.

Hayvanlarda Mikroçip Nasıl Uygulanır?

Mikroçip bir veteriner kliniğinde ya da barınakta tarandığı zaman, cihazda bir evcil hayvanınız için özel kayıt numarası da okunur. Mikroçip, sevimli dostunuzun kürek kemiklerinin arasına ve gevşek bir deri altına doğru enjekte edilir. Bu işlem ise, genellikle bir veteriner hekim sayesinde yapılır. Aslında bir aşı yapmak kadar hızlı ve basittir.



Çok Okunanlar

2024-09-20 11:48:46