Eğitim >> Milliyet Eğitim


Mikrobiyota Nedir, Ne İşe Yarar? Sağlıklı Mikrobiyata İçin Neler Yapılmalıdır?


Link [2022-09-12 02:34:19]



İnsan vücudunda genel olarak çeşitli bakteriler ve tek hücreli mikroorganizmalar barınmaktadır. İnsan vücudunda barınan bu mikroorganizmalara ise mikrobiyota denmektedir. Genel olarak ise bağırsak, solunum sistemi, deri ve üreme organlarında bulunduklarını söylemek mümkün olmaktadır. Bağırsaklar ise en yaygın mikroorganizma topluluğuna sahiptir. Mikrobiyota ifadesi, bir mikroorganizma topluluğu olarak da ifade edilebilmektedir.

Mikrobiyota Nedir, Ne İşe Yarar?

Mikrobiyota ifadesi özellikle bağışıklık sistemi ile ilgili bir kavram olarak bilinmektedir. Vücudun içinde ve dışında yaşayan her türlü mikroorganizma mikrobiyota olarak adlandırılmaktadır. Vücutta bulunan mikrobiyota; bakteriler, parazitler, mayalar ve virüsler olarak ifade edilebilir. Her bölgenin ise farklı bir mikrobiyotaya sahip olduğunu söylemek mümkün olmaktadır.

Sağlıklı Mikrobiyata İçin Neler Yapılmalıdır?

Sağlıklı bir mikrobiyata için beslenmeye özen gösterilmesi gerekmektedir. İşlenmiş besinlerin ve basit şekerin mümkün olduğunca tüketilmemesi gerekmektedir. Lifli besinlerin tüketimine ağırlık verilmelidir. Meyveler, tam taneli tahıllar, sebzeler, yağlı tohumlar ve kuru baklagiller mikrobiyata sağlığı için oldukça önemlidir. Sağlıklı bir bağırsak florasına sahip olunması için tüketilen besinlerin seçimine özen gösterilmesi gerekmektedir.



Çok Okunanlar

2024-09-20 12:01:51