Siyaset >> Milliyet Siyaset


MHP, 2023 seçim kampanyasını Sivas mitingiyle başlattı: ‘Hedef Erdoğan’ın farkla seçilmesi’


Link [2022-09-05 09:50:21]



Aslıhan Altay Karataş- Seçim çalışmaları kapsamında MHP’nin ilk mitingi Sivas’ta düzenlendi. 103 yıl önce cumhuriyetin temellerinin atıldığı Sivas Kongresi’nin yıl dönümünde yapılan miting, Tokat, Amasya, Çorum ve Yozgat illerini de kapsadı. “2023’e doğru Aday Belli Karar Net” temasıyla düzenlenen mitingde on binlerce vatandaşa hitap eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, özetle şunları söyledi:

SİVAS KONGRESİ RUHUYLA: 2023 yılında yapılacak cumhurbaşkanı ve milletvekili genel seçimlerinin ilk açık hava toplantısını Sivas’ta yapıyor, kampanya dönemini buradan başlatıyoruz. 4 Eylül 1919’da Cumhuriyet’e giden yolun ilk adımı nasıl bu vilayetimizde atılmışsa, biz de benzer bir adımı atıyor, bu defa da Cumhuriyet’in 100. yıl dönümüne doğru yürüyoruz. Sivas Kongresi ruhuyla Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümüne ulaşmanın azmindeyiz. Milli mücadele kahramanları dün başarmıştı, aynı şuurla, aynı izlerden giderek biz de başaracağız.

1923’ÜN RÖVANŞINI İSTİYORLAR: 103 yıl önce Türk milletine kefen biçenlerin kalıntıları farklı kılık ve maskelerle tekrar karşımızdadır. Mandacılar bir kez daha harekete geçmişlerdir. Yabancıların esaretine ve emir erliğine heves eden devşirmeler yeniden seferber olmuşlardır. Zaman değişse de oyun aynıdır, senaryo aynıdır, alçaklığın şeklinde ve şemasında değişiklik görülmemiştir. Asıl manasından koparılmış demokrasi, hukuk ve özgürlük kavramlarıyla toplumsal huzur ve güvenliğimizi kurcalıyorlar. Yetmiyor, milli birliğimizi ve kardeşliğimizi kundaklıyorlar. 1923’ün rövanşını 2023’te almak için tuzak kuruyorlar.

ADAYIMIZ BELLİ, KARARIMIZ NET: 2023 yılında adayımız belli, kararımız nettir. Bütün yollar 2023 seçimlerine açılmaktadır. Kararınız kaderinizi, iradeniz istikbalinizi tayin edecektir. Vakit yaklaşmaktadır, çember daralmaktadır. Bizim adayımız belli, kararımız nettir. Cumhurbaşkanı adayımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Hedefimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın açık ara farkla tekrar Cumhurbaşkanı seçilmesi, TBMM’de milletvekili sayısı ve siyasal destek itibariyle çok güçlü bir Milliyetçi Hareket Partisi grubunun ve Cumhur İttifakı’nın tecelli etmesidir.

‘Ege Denizi’ni aşmak çok kolay’

MHP lideri Bahçeli, mitingden sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Bir gece ansızın gelebiliriz” sözü hatırlatılarak Ege’de Yunanistan’ın provokasyonlarının sürmesine ilişkin değerlendirmesinin sorulması üzerine “Cumhurbaşkanımız doğru söylemiş, Ege Denizi’ni aşmak çok kolay” yanıtını verdi.

‘Kılıçdaroğlu iç isyana oynuyor’

İRADESİNİ KİRAYA VERDİ:CHP’nin başındaki zat Türkiye’nin karşısına geçen mihrak olup çıkmıştır. Hiçbir lafı Türkiye’mizin lehine değildir. Cumhurbaşkanı adaylığı için iradesini kiraya vermiştir. Kılıçdaroğlu valileri, kaymakamları tehdit ediyor. Kurumları basmaya kalkışıyor. Vatandaşlarımıza borçlarını ödemeyin, otomobil almayın çağrısını dillendirerek iç isyana oynuyor. Ne tuhaf ki, diğer zillet ortaklarından hiçbir itiraz duyulmuyor. Altılı ganyanın beş parti başkanı Kılıçdaroğlu’nu mutlaka sorgulamalıdır. ‘Bizim adımıza niye konuşuyorsun’ demek zorundadırlar. Bostan korkuluğu olmadıklarını göstermeleri lazımdır. ‘Konu mankeni değiliz’ çıkışını yapmaları kendi hayırlarınadır. Altı kez toplanmalarına rağmen Cumhurbaşkanı adayı üzerinde uzlaşamayan

bir siyasi curcunanın Türkiye’ye en küçük hizmeti dokunabilir mi?



Çok Okunanlar

2024-09-21 23:01:35