Eğitim >> Milliyet Eğitim


Metiyonin Nedir, Ne İşe Yarar? Metiyonin İçeren Gıdalar Nelerdir?


Link [2022-09-12 02:34:19]



Bir aminoasit olan metiyonin, birçok farklı canlı vücudunda bulunan önemli yapılar içerisinde yer alır. Özellikle vücutta protein ile birlikte peptitlerin üretimi noktasında önemli bir potansiyel teşkil eder. Bir aminoasit olduğu için vücudun etkin biçimde protein üretmesine ve vücudun güçlü kalmasına olanak verir.

Metiyonin Nedir, Ne İşe Yarar?

Vücutta yer alan, protein ve peptit üretimini sağlayan aminoasitler metiyonin olarak bilinmektedir. Aynı zamanda birçok farklı gıda içerisinde yer alan metiyonin, mutlaka bir gün içerisinde bulunması gereken besin kaynakları arasında gelir. Böylece vücudun ihtiyacı olan peptitler ile birlikte proteinlerin üretilmesine doğrudan olanak verir. Oldukça önemli ve güçlü bir aminoasit olduğunu ifade etmek mümkündür. İlk defa 1921 yılında Amerikalı bir bakteriyolog tarafından keşfedilmiş bir L metiyonindir.

Metiyonin İçeren Gıdalar Nelerdir?

Aminoasit olması ile beraber protein peptitlerin üretimi noktasında metrenin ön plana çıkar. Aynı zamanda vücutta bulunmasının yanı sıra birçok farklı besin maddesinde yer alır.

- Et

- Balık

- Süt ürünleri

- Fıstık

- Tahıl

Bu gibi farklı besin gıdaları içerisinde yüksek oranda l-metiyonin yer almaktadır. Böylece tüketim ile beraber vücudun ihtiyaç duyduğu proteinde peptit üretimi etkin biçimde sağlanır.



Çok Okunanlar

2024-09-20 11:37:35