Gündem >> Milliyet


Meteoroloji'den peş peşe uyarılar: Hava durumu tehlikeli


Link [2022-12-13 19:02:20]



Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden Adana, Denizli, Hatay, Konya, K.Maraş, Yozgat, Karaman, Osmaniye, Ankara, Burdur, Eskişehir, Isparta, Kırşehir, Kütahya, Uşak, Aksaray, Kırıkkale için sarı kodlu uyarı yapıldı. Antalya ve Mersin için 'turuncu kodlu' uyarı yapıldı.

TURUNCU KODLU UYARI NEDİR?

Hava durumu tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir.

SARI KODLU UYARI NEDİR?

Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.

EĞİTİME 1 GÜN ARA VERİLDİ

Selin vurduğu Kumluca ve Finike’de ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 1 gün ara verildi.

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Yapılan en son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Anadolu'nun güneybatısı, Siirt, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Tunceli, Bingöl, Giresun, Trabzon ve Rize çevreleri ile bu akşam saatlerinde Doğu Anadolu'nun güneydoğusunun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Tunceli ve Bingöl çevrelerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların Güney ve İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı, Kastamonu, Samsun, Çorum, Amasya, Yozgat, Kırşehir, Kırıkkale ve Karaman çevrelerinde yer yer kuvvetli kuvvetli (21-50 kg/m2), Antalya'nın doğu kesimlerinde çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 kg/m2) olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Yağış alan yerlerde 2 ila 6 derece azalacağı, Marmara'nın batısında 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, iç kesimlerde mevsim normalleri üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneydoğu, Marmara, Kuzey Ege, Batı Karadeniz'de kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Batı Akdeniz kıyılarında yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların Güney ve İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı, Kastamonu, Samsun, Çorum, Amasya, Yozgat, Kırşehir, Kırıkkale ve Karaman çevrelerinde yer yer kuvvetli kuvvetli (21-50 kg/m2), Antalya'nın doğu kesimlerinde çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 kg/m2) olması beklendiğinden yaşanabilecek sel, su baskını gibi olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın Batı Akdeniz kıyılarında güney ve güneydoğu yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Antalya'da sel felaketi! Bakan Yanık: 2,5 milyon TL kaynak aktardık

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde doğusunun aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bu akşam saatlerinde güney ve iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bölgenin batısı ile yarın (Çarşamba) orta ve doğu kesimlerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Antalya'nın doğu kesimlerinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 kg/m2)olması bekleniyor. Rüzgarın bu gece saatleri ile yarın (Çarşamba) batısında güneydoğu yönlerden kuvvetli (40 ila 60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların batı kesimleri ile Karaman, Yozgat, Kırşehir ve Kırıkkale çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, akşam saatlerinden sonra iç kesimlerinin yükseklerinin karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Kastamonu çevrelerinde bu akşam saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz bölümü ile Trabzon, Giresun ve Rize çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu gece Samsun, yarın (Çarşamba) Samsun, Amasya ve Çorum çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde güneydoğusunun, yarın (Çarşamba) güneybatısı ile Tunceli ve Bingöl çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yağmur ve sağanak, güneydoğusu ile Bingöl ve Tunceli'nin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam Siirt, gece saatlerinden itibaren Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.



Çok Okunanlar

2024-09-20 03:41:33