Gündem >> Milliyet


Meteoroloji’den Antalya’ya 'turuncu kod' uyarısı


Link [2022-12-13 12:40:21]



Dün yaşanan sağanak yağışla Kumluca ve Finike ilçeleri sel felaketini yaşayan Antalya için bugün de merkez ve doğu ilçelerine uyarı yapıldı. Meteoroloji, ‘turuncu kod’ ile yaptığı uyarıda bugün gece saatleriyle birlikte kent merkezinde ve kentin doğu ilçelerinde, çok kuvvetli yağışların yarın sabah saatlerine kadar etkili olmasının beklendiği belirtildi. Öte yandan uyarıda Burdur ve Isparta’da beklenen sağanak yağışlara karşı da uyarıda bulunuldu.Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıda şu ifadelere yer verildi:

Alıntı Metni

17 İLDE ALARM

Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 17 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı yayınladı.

Ankara - Sarı Antalya - Sarı Aydın - Turuncu Balıkesir - Sarı Bilecik - Sarı Bolu - Sarı Burdur - Sarı Bursa - Sarı Denizli - Sarı Eskişehir - Sarı Isparta - Sarı İzmir - Turuncu Kütahya - Sarı Manisa - Turuncu Muğla - Turuncu Uşak - Sarı Düzce - Sarı

SARI UYARI

Alıntı Metni

TURUNCU UYARI

Alıntı Metni Cumhurbaşkanı Erdoğan, sel mağduru Zülfiye Ceylan ile telefonda görüştü

'MAVİ BERELİLER' SEL BÖLGESİNDE

Öte yandan Antalya Kumluca'da yaşanan sel sonrası ekipler, balçıkla dolan sokak ve caddeleri temizliyor. Kent genelinde ilgili kurumlara bağlı ekipler, iş makineleri ile balçıktemizleyip, yolları yıkıyor. İş yeri sahipleri de dükkanlarındaki su ve çamuru temizleyerek, zarar gören ürünleri dışarı çıkarıyor. Selden etkilenenlereaskerler de yardım etti. Farklı kentlerden gelen 700 jandarma, iş yeri sahipleriyle dükkanları temizlerken, ürünleri taşımasına yardımcı oldu. Jandarma ayrıca yollarda temizlik çalışması yapıp, selinetkilerini azaltmaya çalıştı. Sel bölgesine gelen mavi bereli komando birlikleri de çalışma yürütüyor.

Öte yandan temizlik çalışmalarına gönüllüler de katıldı. İsmail Güngör, "Askerlerimizin görev almasına seviniyoruz. Selden sonra her yer çok kötü oldu. Komşularımızın durumu kötü. İş yerleri, seralara olanlardan dolayı çok üzgünüz. 700'den fazla askerimizin gelmesinden dolayı çok mutluyuz. Allah razı olsun" dedi.



Çok Okunanlar

2024-09-20 03:36:35