Ekonomi >> Milliyet Ekonomi


Meclis’e Togg’la geldi


Link [2022-12-12 08:20:19]



Mehtap Gökdemir / ANKARA - Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TBMM’ye Togg ile geldi. Direksiyona geçen Sanayi Bakanı Varank, “Şubat ayında nasıl bir satış stratejisi uygulayacağını şirket ilan edecek. Mart ayında da inşallah bu araçlar satışa başlayacak” dedi. “Bu bir vizyon projesi” diyen Varank,“Hem size bir güven hissi veriyor, aynı zamanda geniş bir araç. İnşallah mart ayıyla birlikte otomobilimizi yollarda gördüğümüzde herkes test edebilecek” diye konuştu. Togg’un fiyatına ilişkin de Varank, “Fiyatı rakipleriyle rekabet eder” dedi.

Geçici plakayla

Sanayi Bakanı, şunları söyledi:

“Gördüğünüz gibi Türkiye’nin 60 yıllık heyecanı, 60 yıllık hayali gerçeğe dönüşmüş. Biz Togg’dan rica ettik. Bütün izinlerimizi aldık. Geçici plakası dahil-test aracı olduğu için- bugün Meclisimize Togg ile Türkiye’nin gurur projesiyle geldik. Türkiye’nin otomobili projesi Türk insanının Türk mühendislerinin inancına neyi başarabileceklerinin en güzel göstergesi.”

“Bu bindiğiniz aracı kim alacak?” sorusuna Sanayi Bakanı, şu yanıtı verdi:

“Bu test araçlarından bir tanesi. 29 Ekim’de seri üretim bandından araçlar inmeye başladı. Bu araçların hepsi, şu anda üretilen araçların hepsi tip onayı almak için üretilen araçlar. Bu da onlardan bir tanesi. Bir test aracı ama seri üretim bandından çıkan test aracı. Çünkü seri üretim bandından çıkmayan araçlar da tip onayı alma şansınız yok. O testler tamamlandığında tip onayı alındığında artık bu araçlar satılabilir hale gelecek. O testler devam ediyor. Şubat ayında nasıl bir satış stratejisi uygulayacağını şirket ilan edecek. Mart ayında da inşallah bu araçlar satışa başlayacak. Onun için bunun bir numarası yok. Bu bir test aracı.”

“Milletvekilleri de test edecek mi?” sorusuna da Sanayi Bakanı, “Tabii burada test etme imkanı çok mümkün değil. Test için burası uygun bir ortam değil. İnşallah mart ayıyla birlikte otomobilimizi yollarda gördüğümüzde herkes test edebilecek” yanıtını verdi.



Çok Okunanlar

2024-09-19 18:56:24