Eğitim >> Milliyet Eğitim


Mecaz Bulmaca Cevabı Nedir? Harf Harf Bulmacada


Link [2022-03-08 23:11:09]



​​​​​​Bir benzetme ve ya ilgi sonucu gerçek anlamı dışında başka bir anlamda kullanılan söze mecaz anlam denir. Bu kelimenin eş anlamlı karşılığı da bulmacalarda sıklıkla sorulmaktadır. Bu nedenle bulmaca severler mecaz bulmaca cevabını araştırmaktadır.

Mecaz Bulmaca Cevabı Nedir?

Mecaz kelimesi edebiyat alanında bir benzetme sonucu gerçek anlamından farklı anlamda kullanılan söz olarak geçer. Başka bir deyişle kelimeyi ya da kavramı kabul edilenin dışındaki ​​​​​​ anlamlara gelecek şekilde kullanmaktır. Ancak bulmacalarda Mecaz anlamı sorulduğunda karşımıza tek bir cevap çıkmaktadır. Mecaz bulmaca sorusunun cevabı 7 harfli bir kelimedir. Bu nedenle kelimeye denk gelen harflere ve ya harf sayısına dikkat etmeye gerek kalmaz. Birçok kelime bulmaca sorularında karşımıza çıkan mecaz bulmaca cevabına METAFOR yazmak yeterli olmaktadır.

Harf Harf Bulmacada

Mecaz, sözcükleri gerçek anlamı dışında kullanma sanatına denir. Bir diğer ismi ise ad değişimi şeklinde geçmektedir. Avrupa dillerinde ise bulmaca cevabında istenen METAFOR kelimesi olarak geçer. Mecaz bulmaca cevabının karşılığı olan metafor kelimesi antik Yunan kökenine dayanır. Bu nedenle genel kültür tazelemek adına bulmaca ve kelime oyunlarında sıklıkla karşımıza çıkar. 7 harfli cevabı olan mecaz bulmaca cevabı METAFOR kelimesi ile yanıt bulmaktadır.



Çok Okunanlar

2024-09-24 09:23:51