Eğitim >> Milliyet Eğitim


Marker Ne Demek, Türkçesi Nedir? Marker Ne İşe Yarar?


Link [2022-04-21 01:51:11]



Marker İngilizce kökenli bir kelime olarak kullanılmaktadır. Daha çok belirteç işaret ve işaretçi kelimeleri yerine kullanılmaktadır.

Marker Ne Demek?

Belirleyici sözcüğü yerine kullanılan marker kelimesi belirleyici olarak da kullanılmaktadır. Genellikle tahta kalemlerine kısaca marker olarak tanımlanmaktadır. Aynı zamanda mürekkepli akıllı tahta ve beyaz tahta kalemi olarak ifade edilmektedir.

Marker Türkçesi nedir?

Marker Türkçe dilinde belirlemek, işaretlemek şeklinde çevirisi yapılmaktadır. Marker kalemi belirleyici kalem şeklinde algılanmaktadır.

Marker Ne İşe Yarar?

Mimarlık mesleğinde çok daha yaygın olarak kullanılan marker sözcüğü çizim kalemi, eskiz kalemi, çizim kalemi gibi çeşitlendirmek mümkün olmaktadır. Mimarlık dışında öğrencilerin ders çalışmaları esnasında renkli ve fosforlu çizim kalemleriyle önemli bilgileri belirteç yani işaretlemek olarak da kullanılmaktadır. Ayrıca magic marker İngilizce de sihirli kalem yanı ispirtolu kalem olarak Türkçeye çevirmesi söz konusu olmaktadır. Ayrıca bir yeri işaret etmek amacıyla Marker sözcüğü kullanılmaktadır.

Marker bu gün kalemlerin üzerinde de yazılmakta ve marka olarak kullanılmaktadır. Çünkü kalem bir kağıda yazı yazma yani belirteç olarak kullanılmaktadır.



Çok Okunanlar

2024-09-23 03:25:51