Yazarlar >> Milliyet


Marka Konferansı’nda neler öne çıkacak?


Link [2022-09-29 11:06:35]



Marka 2022, ‘Remastered’ temasıyla bugün ve yarın Tersane İstanbul’da gerçekleşecek.

Ayşegül Yürekli Şengör’ün düzenlediği Marka Konferansı bu yıl 21. yılını kutluyor.

Konferansta yarın iki konuğum olacak.

Kalyon Holding ve İGA Yönetim Kurulu Üyesi, Türkiye Tasarım Vakfı kurucusu, GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu ile “Tasarımla dönüşmek ve sosyoekonomik fayda yaratmak” üzerine konuşacağız.

Financial Times’ın ödüllü seyahat editörü Tom Robbins’le ise “Bir devrilme noktasında seyahat: Küresel seyahat endüstrisi pandemi sonrası nasıl ilerliyor” konusunu ve turizmin geleceğini konuşacağız.

Wallpaper dergisini bugünkü konumuna getiren efsane yayın yönetmeni, tasarım danışmanı Tony Chambers da tasarım temalı bir konuşma yapacak ve sahnede Jovan Jelovac’ı ağırlayacak.

Bu yıl Marka Konferansı’na Halil Altındere ve Taner Ceylan gibi çok değerli çağdaş sanatçılarımız da konuşmacı olarak katılacak.

Halil Altındere’nin sosyal sorumluluk projesi

Halil Altındere ile Ayşegül Yürekli Şengör’ün ev sahipliğinde Bebek Otel by the Stay’de bir yemekte bir araya geldik.

Kuzey Kutbu Maratonu’nda ve “7 Gün, 7 Kıta, 7 Maraton” projesinde koşan Ahmet Uysal’la 8 yaşındaki oğlunu götürdüğü bir oyun parkında tanışmasını anlattı.

Ahmet Uysal’ın hikâyesinden etkilenerek bir eser yaratarak kendisine destek olmak istemiş.

“Metaverse’te Dünya Maratonu Mücadelesi” adlı NFT video eseri ve artırılmış gerçeklik teknolojisi ile bir çocuk kitabı tasarlamış.

Bunun için de bir yıl boyunca Ahmet Uysal’ın beden hareketlerini gözlemlemiş ve üç boyutlu avatarını yaratmış.

Altındere’nin 7 gün, 7 kıta ve 7 maratonu temsilen oluşturduğu ve tamamen üç boyutlu modelleme tekniğiyle bilgisayar ortamında gerçekleştirdiği, üretimi bir yıl süren NFT video eseri, dünyada başlayıp Metaverse’te final çizgisinde sona eriyor.

Bu eserden yola çıkarak ‘’Dünya için Koşan Adam’’ adlı (AR) Artırılmış Gerçeklik ile kitap sayfalarının hareketlendiği bir çocuk kitabı da hazırlanmış.

“Ben ve Ahmet büyümeyen çocuklarız. Çocukların içinde zaten özgün bir yaratıcılık var. Nasıl artırırız diye düşünmek yerine, nasıl yok etmeyeceğimizi düşünmeliyiz. Teknoloji gelişiyor ve çocuklar bunu bizden çok daha iyi kullanıyor. Cesur ve yeniliklere açık olmalıyız” diyor Halil Altındere.

Metnini Süreyya Evren’in kaleme aldığı, Yapı Kredi Yayınları tarafından baskıya hazırlanan kitap da Halil Altındere’nin söylediklerini yansıtıyor.

Her yıl bir sosyal sorumluluk projesi üstlenen Marka Konferansı, bu projenin hayata geçirilmesine destek olmuş.

Marka 2022’de tanıtılacak projeden elde edilen gelir ise TEGV’e bağışlanacak.



Çok Okunanlar

2024-09-21 14:49:08