Eğitim >> Milliyet Eğitim


Marjin İşlem Nedir, Nasıl Yapılır? Marjin Hesaplama Nasıl Yapılır?


Link [2022-09-12 02:34:19]



Marjin hesaplaması günümüzde en popüler olan yatırım alanlarından biridir. Özellikle yeni yatırımlar yapacak olan kişiler yatırımlarını yapmadan önce marjin hesaplaması ve teminat yatırımlarını incelemektedir. Marjin hesaplamasını bilen ve uygulayan kişiler yatırımlarını da doğru bir şekilde tamamlamaktadır.

Marjin İşlem Nedir ve Nasıl Yapılır?

Marjin işlem başlıca; marjin=parite fiyat x miktar olarak yapılmaktadır. Bu hesaba göre yatırımlarını gerçekleştirecek olan kişiler kazanacakları tutarı da öngörmektedir. İşlem yapıldıktan sonra ise marjin tutarı serbest hesapta 0 şeklinde karşımıza çıkmaktadır. Daha sonra pozisyonu açan kişilerin marjini 0 oranına çıkmaktadır.

Marjin Hesaplama Nasıl Yapılır?

Yatırım alanında faaliyet gösteren pek çok kişinin bildiği ve ilgi duyduğu konulardan biri marjin hesaplamalarıdır. Bu hesaplamalara göre marjin harcama olmaktan çıkaran bir pozisyon haline gelmektedir. Marjin hesaplamaları kişilerin fona yatıracakları para üzerinden ve pozisyon bazında hesaplanmaktadır. Bu durumda hesap marjin=parite fiyat x miktar olarak gerçekleşmeye başlamaktadır.



Çok Okunanlar

2024-09-20 11:32:27