Eğitim >> Milliyet Eğitim


Macaristan Para Birimi Nedir? Kısaca Tarihçesi Ve Sembolü


Link [2022-02-09 20:11:25]



Macaristan parası Forint olarak bilinmektedir. Forint düşük değerli bir para birimi olmasına rağmen geniş kullanım alanına sahiptir. İhracat hacmi yüksek Macaristan parası, Uluslararası işlemlerde HUF olarak işlem görmektedir. Macaristan para biriminin belirgin bir sembolü bulunmamaktadır.

Macaristan Para Birimi Nedir?

Macaristan parası, forint düşük değerli olasına rağmen geniş kullanım alanına sahiptir. Macaristan parası bir sembolle tanınmasa da FT şeklinde yazılmaktadır. Avusturya' da gulden - florin olarak bilinmektedir.

Kısaca Tarihçesi

Dünyanın belki de en bol sıfırlı para birimidir. Zira Macar Ulusal Bankası tarafından kontrol altında tutulan forint 1.8.1946 tarihinde kullanıma girmiştir. Daha önce Pengo kullanılmaktaydı. Forint kullanılmaya başladığı sırada 1forint 100 fillere bölünerek alt birimler oluşturulmaktaydı. Fakat 1999’dan sonra kullanılmamaktadır.

Forint adı, Fiorino d’oro adı verilen altın sikkelerden alınmıştır. Forint; Avusturya’ da gulden ve florin olarak tanınmaktadır. 2. Dünya savaşında istikrarlı bir şekilde parasını tutan Pentegon 1945 ve 1946 yıllarında hiper enflasyonla mücadele ederken forint değer kaybetmiştir. Komünist yönetim geldiğinde ise Pentegon forintten 21 sıfır silerek kullanmaya başlamıştır.



Çok Okunanlar

2024-10-23 22:27:16