Eğitim >> Milliyet Eğitim


Lidar Teknolojisi Nedir, Ne İşe Yarar? Lıdar Nasıl Çalışır?


Link [2022-04-20 04:51:09]



Lidar teknolojisi bilimsel gelişmelerin yaşanması ile birlikte ortaya daha fazla çıkmaktadır. Lazer ışınlarının keşfi, LIDAR için büyük önem taşımaktadır.

Lidar Teknolojisi Nedir?

Lidar teknolojisi, dünya yüzeyindeki nesnelerin tam mesafesini ölçmek için kullanılan uzaktan algılama yöntemi olarak açıklanmaktadır. Tarayıcı, GPS alıcısı ve lazer gibi üç ana bileşenlere sahip olan lidar teknolojisi, veri toplama ve analizinde hayati önem taşımaktadır.

Lidar Teknolojisi Ne İşe Yarar?

Lidar teknolojisi sayesinde bir milyon nokta verisi toplanabilmektedir. Olağanüstü hızlı ölçme yöntemine sahip olan lidar, son derece yoğun verileri depolamaktadır. Lidar teknolojisi ile birlikte veriler günün herhangi bir saatinde toplanabilmektedir. Taş ocaklarında ve madenlerde, temel bir ölçme aleti olarak kullanılmaktadır. Geleneksel ölçme yöntemleri ile karşılaştırıldığında, lidar teknolojisi büyük anlamda beklentileri karşılamaktadır.

Lidar Nasıl Çalışır?

Herhangi bir nesneye lazer ışıklarını gönderen LIDAR, ışınların kaynağa geri dönüş süresini hesaplayabilmektedir. 3 boyutlu lazer tarama tekniği ile çalışan LIDAR, geniş kullanım alanlarına sahip olmaktadır. LIDAR sistemlerinde faz uyumlu algılama ve doğrudan enerji algılama metodu kullanılmaktadır. Yalnızca bir nesnenin ne kadar uzakta olduğunu algılamayan LIDAR, nesnelerin ve arazinin bileşiminin daha iyi anlaşılmasını sağlamaktadır.



Çok Okunanlar

2024-09-23 05:33:36