Siyaset >> Milliyet Siyaset


‘Lafla işimiz olmaz icraatla konuşuruz’


Link [2022-06-12 12:09:24]



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Van Beşyol Meydanı’nda toplu açılış töreninde Van’a yapılan hizmetleri anlatarak “Birileri evlatlarını dağa götürüp onların kanı üzerinden kendi çocuklarına müreffeh bir gelecek kurarken, biz eğitimiyle, sağlığıyla, istihdamıyla onlara iyi bir gelecek kurmanın çabası içindeyiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

VAN’IN HEP YANINDA OLDUK: Havalimanından buraya kadar caddenin kenarlarında on binlerin bizi bağırlarına bastığını görmek hakikaten bizim için ayrı bir mutluluk oldu. Ben inanıyorum ki Van, bu gidişiyle, attığı bu adımla o birilerini işte yolda bırakacaktır. Deprem yaralarının sarılmasından terör belasının define kadar Van’ın tüm mücadelesinde hep yanında olduk. Allah aşkına soruyorum, Van’ı susuz bıraktılar mı? Peki Erdoğan, Devlet Su İşleri’ni görevlendirmek suretiyle Van’ın su sorununu çözdü mü? Niye? Ben şuna inanıyordum; Van, benim burada Kürt kardeşlerimi susuz bırakmaya kimsenin hakkı yok diyordum, su sorununu da biz Kürt, Türk ayırt etmeksizin çözdük. Geçmişte nice hükümetler geldi geçti, nice siyasi kadrolar yönetimde bulundu. Hangisi Van’ı bu seviyede eser ve hizmetlerle kalkındırdı, geliştirdi? Hiçbiri… Bizim kuru lafla, istismarla, yalanla, iftira ile işimiz olmaz. Biz, hep somut rakamla, somut icraatla konuşuruz. Bugün de öyle yapacağız.

38 MİLYAR LİRALIK YATIRIM: Son 20 yılda Van’a 38 milyar liralık yatırım yaptık. Bunlar kamu yatırımı. Bu bütçeyle eğitimde 9 bin 682 yeni derslik inşa ettik Van’da. Gençlik ve sporda 8 bin 279 kişi kapasiteli yükseköğrenim yurt binaları açtık. Toplam 54 spor tesisi inşa ettik. Sosyal yardımlarda Vanlı ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza toplam 11 milyar lira tutarında kaynakla destek olduk. Aç açık bırakmamak için elimizden geleni yaptık. 2011 yılındaki deprem sonrası 25 bin konut, kamu binası, okul, cami, sosyal tesis inşa ederek sahiplerine teslim ettik..

KÜRT’ÜM DİYENLER NEREDEYDİ?: Van’da 1.5 milyon metrekare büyüklüğündeki riskli alanda depreme hazırlık çalışmalarımız da devam ediyor. Bütün bu adımları atarken Van Depremi’nin gecesinde Erdoğan buradaydı. Ben Kürt’üm diyenler neredeydi? Benim için Kürt kardeşlerimle Türk kardeşlerim arasında herhangi bir fark yok. Çünkü biz yaradılanı yaradandan ötürü seviyoruz. Ayrım yapmayız, dün yapmadık, bugün yapmıyoruz, yarın da yapmayacağız..

VAN DENİZİ KORUNUYOR: Bu Van Gölü’müz adaları, koyları, sahilleri, mavi ve turkuaz rengiyle bütün dünyayı kendisine hayran bırakıyor. Biz zaten Van Gölü demiyoruz, Van Denizi diyoruz. Bu güzelliği Van Denizi’ni koruyarak daha da geliştirmek için çok kapsamlı bir projeyi hayata geçiriyoruz. Program kapsamında Van ve Bitlis’te mevcut atık su arıtma tesislerini iyileştiriyoruz, yeni tesisler yapıyoruz. Van Gölü dip tarama çalışmalarını da sürdürüyoruz. Van Gölü’nü kirleten ahırları da yıkıyoruz. Göl çevresinde Mavi Bayraklı plaj sayısını artıracak çalışmalara devam ediyoruz. Turizmin, ulaşımın ve lojistiğin şehri Van’ımızda 8 millet bahçesi projemiz var. İnşallah önümüzdeki dönemde Van’ı daha büyük eser ve hizmetlerle kavuşturmayı sürdüreceğiz. Bugün de Van’a son yıllarda kazandırdığımız toplam yatırım bedeli 4 milyar 175 milyon lirayı bulan yüzlerce eseri resmen hizmete açıyoruz. Yine elimiz dolu geldik. Van bunlara layık.

DİYARBAKIR ANNELERİ: Van’daki kardeşlerimizin her meselesine sahip çıktık. Birileri bölücülük naraları atarken, biz kardeşlik türkülerini bunun için söyledik. Birileri anne babaların gözyaşlarını, çocuklarımızın canlarını, sizlerin sıkıntılarını kendi sapkın ideolojilerinin mezesi haline getirmeye uğraşırken biz yaşatmanın peşinde olduk. Biz niçin Diyarbakır annelerinin yanında olduk? Diyarbakır anneleri Kürt değil miydi? Batılı o demokrasiden bahsedenler bir kere gelip de Diyarbakır annelerini ziyaret ettiler mi? Etmediler. Onların derdi başka ama bizim derdimiz bambaşka. İşte 13-14 yaşındaki Diyarbakır annelerinin yavrularını Kandil’e kaçıranlara bu işin hesabını soruyoruz, soracağız. Birileri evlatlarını dağa götürüp onların kanı üzerinden kendi çocuklarına müreffeh bir gelecek kurarken, biz eğitimiyle, sağlığıyla, istihdamıyla onlara iyi bir gelecek kurmanın çabası içindeyiz. Birileri terörden, zulümden, kandan beslenirken biz Van’daki insanlarımızın en ileri demokrasi ve kalkınma atılımlarından nasibini almasını istedik.

YAKALARINA YAPIŞIN: Ağızlarını her açtıklarında sizlerin kimliğinin istismarını yapanları gördüğünüz her yerde yakalarına yapışın ve ‘yeniden silaha sarılarak çözüm sürecini bitirmenizi sizden kim istedi’ diye sorun. Yine bunlara ‘insanlara sokaklara dökülme çağrısı yapıp masumların kanını dökerek ülkeyi karıştırmanızı sizden kim istedi?’ diye sorun. Bakalım ne cevap verecekler. Biz her ne yaptıysak ve yapıyorsak sizinle birlikte yaptık, sizin için yaptık. Vesayete karşı verdiğimiz kavga sizin için, terör örgütlerine karşı verdiğimiz mücadele sizin için, darbecilere karşı sergilediğimiz direniş sizin için, eser ve hizmet siyasetimizin önüne çıkan engelleri aşmak için döktüğümüz ter sizin için.



Çok Okunanlar

2024-10-22 09:43:51