Eğitim >> Milliyet Eğitim


Laboratuvar Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Lab İçinde Ne Yapılır?


Link [2022-07-04 19:00:20]



Dilimize başka kültürlerden gelen kelimeler sayesinde zengin bir dile sahip olmuşuzdur. Laboratuvar sözcüğü de bu tarz bir kelimedir. Ayrıca gündelik hayatta duyulması kolay olan bir kelime olarak dikkat çeker.

Laboratuvar Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Laboratuvar, bilimsel ve teknik çalışmaların yapıldığı yer anlamına gelir. Ayrıca hastane ve benzeri yerlerde çeşitli incelemeler yapılan alan anlamı da vardır.

TDK'ya göre laboratuvar anlamı;

- Ayrıştırma ve birleştirme yöntemiyle bir sonuca ulaşmak için çeşitli araçlar kullanılarak, birçok bilim dallarıyla alakalı araştırmalar ile deneylerin yapıldığı özel donanıma sahip yer.

- Dil laboratuvarı.

Lab İçinde Ne Yapılır?

Laboratuvar veya kısaca lab içerisinde birçok önemli araç ve gereç yer almaktadır. Bunların ihtiyaca göre lab içinde yer aldığını bilinir. Özellikle teknik ve bilimsel araştırmalar yapmak için bunlar oldukça önemlidir.

Lab içinde çeşitli tetkikler yapma şansı vardır. Özellikle En Çok inceleme kan ile yapılmaktadır. Yani laboratuvar olduğu doktorun istediği birçok farklı inceleme yapılabilmektedir. Burada önemli olan ise laboratuvar içerisinde yer alan araç ve gereçlerin çağa uygun olmasıdır. Böylelikle çıkacak olan sonuçlar doğru ve eksiksiz olmaktadır.



Çok Okunanlar

2024-09-22 05:33:44