Eğitim >> Milliyet Eğitim


Kutsi Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Kudsi Hadis Ne Demek?


Link [2022-08-29 19:16:20]



Kutsi kelimesi, aziz ve kutsal anlamlarını taşımaktadır. Arapçada kuds kökünden geldiğinden, kutsallık sözcüğünü karşılamaktadır. Tarihte ilk kez kutsi kelimesi Garipname eserinde görülmektedir. Her ne kadar Arapça kökenli bir kelime olsa da insanlarda Türkçe anlamı çağrışmaktadır.

Kutsi Ne Demek?

Kutsi kelimesinin tam anlamı kutsal olmaktadır. Kutsi kelimesi cümle içerisinde, romanlarda ve sunumlarda kullanılmaktadır. Halk arasında kutlanan ve kutsanan anlamını taşıyan kutsi kelimesi, erkek çocuklara isim olarak verilmektedir.

Kutsi TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Kutsi kelimesinin TDK sözlük anlamına bakıldığında, dini açıdan saygı uyandıran mukaddes anlamı olduğu görülmektedir. Dokunulmaması, karşı çıkılmaması ya da bozulmaması gereken anlamı da bulunmaktadır. Genel anlamı kullanılan kutsi kelimesi, ifade edilen kelimeyi tam olarak anlatmaktadır. Birçok eşya veya insan için kutsi kelimesinin kullanıldığı görülmektedir.

Kudsi Hadis Ne Demek?

Kudsi hadis, Hz. Peygamber'in Kur'an dışında Allah'a dayandırarak söylediği sözler olmaktadır. Kudsi hadislerde Allah'ın yüceliğinden ve rahmetinin genişliğinden bahsedilmektedir. Kur'an ve Kudsi hadisler arasında bir fark bulunmamaktadır. Kudsi hadislerinin manaları ilahi olmasına rağmen Kur'an ile bir tutulmaması gerekmektedir. Kudsi hadis üslubu, diğer hadislere göre farklı olmaktadır.



Çok Okunanlar

2024-09-20 22:28:01