Eğitim >> Milliyet Eğitim


Kundalini Nedir, Nasıl Uyandırılır? Kundalini Enerjisi Açılınca Ne Olur?


Link [2022-04-19 07:31:08]



Kundalini, doğu felsefesinden gelen bedende enerji yükseltmek ve düşünce kontrolü sağlamak amaçlı bir enerjidir. Kundalini, insan vücudunda doğuştan var olduğu düşünülen bir enerjidir. Fakat kundalini enerjisi nasıl aktif edilebilir ve çakraları nasıl açar? Merak konusudur.

Kundalinin Nedir, Nasıl Uyandırılır?

Kundalini, insan vücudunda bulunan ve insan organizmasında uyuyan bir enerjidir. Gizemli ve hareketsiz bir evrim enerjisi olan kundalini enerjisini açığa çıkarabilmenin mümkün olduğu bilinmektedir. Kundalini enerjisi çakraları açarak uyuyan enerjiyi aktifleştirebilmektedir. Kundalini enerjisini ortaya çıkarmanın en güzel yanı insanın kendisini daha iyi tanımasını sağlamasıdır. Omuriliğin en alt kısmında sakrum kemiğinde bulunan dişil saf enerjiye kundalini enerjisi denmektedir. Bütün çakraları harekete geçirebilen kundalini enerjisi, doğu felsefesinde ortaya çıkmıştır. Meditasyonla zihin berraklaştırmayı amaçlamaktadır.

Kundalini Enerjisi Açılınca Ne Olur?

Kundalini enerjisi, uyuyan kıvrılmış bir yılan sembolüyle gösterilmektedir. Buna kaba tabirle uyuyan yılanın uyanması da denilebilmektedir. Vücudun potansiyelini zirveye çıkarabilen kundalini enerjisiyle kişi kendisini daha iyi tanımak ve ifade edebilmektedir. Doğuşta var olduğu bilinen saf ve pasif enerji kundalini enerjisiyle harekete geçirilmektedir. Kundalini enerjisi açığa çıktığında ise kişi potansiyelinin farkına vararak anı değerlendirmeyi öğrenmektedir.



Çok Okunanlar

2024-09-23 05:26:26