Eğitim >> Milliyet Eğitim


Küf Nedir, Neden Olur? Küf Hangi Hastalıklara Neden Olur?


Link [2022-08-29 19:16:20]



Küf evlerde, giysilerde veya yiyeceklerde çeşitli doku ve renkte oluşmaktadır. Küfler sağlık sorunlarına neden olmaktadır. Genellikle nemli alanlarda görülmektedir.

Küf Nedir?

Küf bir mantar çeşididir. Özellikle havada bulunan sporları nemli ve besinli ortamda çoğalar oluşan bir mantar türüdür. Küfler besinlerin bozulmasına neden olmaktadır. En çok da besinler üzerinde görülmektedir.

Küf Neden Olur?

Küfler duvarlarda ve tavanlarda yalıtım eksikliği, yüzeyde nemin be suyun sürekli kalması, tesisatlardan gelen sızıntılar gibi nedenlerden dolayı ortaya çıkmaktadır. Ayrıca ortamdaki sıcaklık değişimleri duvarlarda terleme yapmakta ve bu da küf oluşumuna neden olmaktadır. Küfler genellikle yüksek ısı, nem ve oksijen nedeni ile oluşmaktadır. Yıl boyunca yaşam alanların aynı ısıda tutulması oldukça zordur. Bu sebeple bu alanların düzenli temizlenmesi gerekir.

Küf Hangi Hastalıklara Neden Olur?

Küfler farklı renk ve dokulara oluşmaktadır. Bu nedenle farklı hastalıklara neden olabilir. Küfler deri ve tırnak enfeksiyonlarına neden olabilmektedir. Bunun yanı sıra astım ataklarına ve akciğer sorunlarına da neden olduğu bilinmektedir. Küfler evlere zarar vermesinin yanı sıra karaciğer ve kalp sorunlarına da neden olmaktadır.



Çok Okunanlar

2024-09-20 22:39:01