Siyaset >> Milliyet Siyaset


‘Kucaklaşmaya ihtiyacımız var’


Link [2022-05-25 07:52:50]



ANKARA Milliyet - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dünkü grup konuşmasında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmasında Cumhur İttifakı’na sert çıkan Kılıçdaroğlu, “kaçış planı” iddiasını ortaya attı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grubu’nda yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:

YÖNETEMİYORSUNUZ: O kadar havai, gerçeklerden o kadar kopuk bir yapı var ki eleştiri geldiği zaman “gözlerime bakın” diyorlar. Biz sizin gözlerinize de baktık, boyunuza da baktık, endamınıza da baktık, diplomanıza da baktık. Siz bu ülkeyi yönetemiyorsunuz.

SOSYAL BUHRAN: 2018’den bu yana var olan kriz ekonomik, sosyal buhrana dönüştü. İlk kez Türkiye Cumhuriyeti tarihinde yaşanan derin bir ekonomik bunalım içinde dar gelirli gruplardan kaynak alıp bir avuç üst gelir grubuna kaynak aktaran bir ekonomik politikasına tanık oluyorum. 84 milyon bir avuç kişiye çalışıyor. Türk Lirası eriyor. Zamların arkası kesildi mi? Devam edecek. Temmuz veya Ağustos ayında elektriğe zam gelecek.

AZ KALDI: Her eve huzuru getireceğiz. Bu toplumun kucaklaşmaya ihtiyacı var, kavgaya değil. Bu toplumun evde huzur içinde yaşamaya ihtiyacı var, açlığa mahkûm edilen çocuklara değil. Hiç endişe etmeyin, az kaldı, hakkı, hukuku ve adaleti bu ülkeye mutlaka ama mutlaka getireceğiz.

KARA LEKEMİZ YOK: Bize güvenin. Bizim arkamızda kara bir leke yok. Hiç kimse merak etmesin, siyasallaşmış yargıyla, mafyayla, mafya ile fotoğraf çektirenlerle, uyuşturucu baronlarıyla, bütün paramiliter yapılarla, troll ağlarıyla, yandaş medya ve onların beslemeleriyle ancak ve ancak biz kavga edebiliriz.Beraber yeni bir Türkiye inşa edeceğiz. 3600 ek gösterge ve EYT sorunu çözülsün istiyorsanız bize katılacaksınız. Bu ülkede barış istiyorsanız, huzur istiyorsanız, aş, iş istiyorsanız, devlet yönetiminde liyakat olsun yönetenler ahlaklı olsun milletine hesap versin diyorsanız bize katılacaksınız. Türkiye’nin kaderini önümüzdeki seçimlerde gençler ve kadınlar değiştirecek.

BÜROKRATLARA SESLENDİ: Bu Kemal Kılıçdaroğlu’nun onlara son iyiliği olsun. Suça bulaşmış bürokrat beni iyi dinle kardeşim, sen bunların suç çarkını döndürürken bunlar kendilerini kurtarmak istiyorlar. Ama kurtarma planlarının içine seni dahil etmiyorlar. Değişim geldiğinde halinin nice olacağını inan umursamıyorlar.

PARALAR AKTARILIYOR: Toplu bir kaçış planı yürürlükte. Kaçmanın hazırlıklarını hızlandırdılar. Erdoğan, vakıf süsü verdiği Türkiye merkezli paralel yapılarla yurt dışına devasa paralar aktarıyor. Bu yurt dışındaki yapıların başında da Erdoğan’ın aile bireyleri geliyor. Taşınan kara paralarla yurt dışında kurdukları bu paravan kurum üzerinden o yabancı ülkede oturma ve çalışma izni çıkartmak istiyorlar. Bu birkaç yüz kişiyle sınırlı. ‘Ey Pensilvanya’ diye bağıranlar şimdi kendi Pensilvanyalarını oluşturma telaşındalar.

Kılıçdaroğlu, Twitter’dan yayınladığı videoda da elinde belgeler olduğunu öne sürerek, “Bir vakıf kurduruyorlar Amerika’da, neden Amerika?” ifadelerini kullandı.

Polise teşekkür etti

Kılıçdaroğlu, Maltepe mitingindeki güvenlik önlemlerine de değinerek “Öncelikle mitingin olaysız sonuçlanması dolayısıyla bütün güvenlik güçlerine, polis kardeşlerimize yürekten teşekkür borcumuz var. Evet, çok büyük bir kalabalık vardı. Yönetilmesi oldukça zordu. Ama güvenlik güçlerimiz ellerinden gelen çabayı gösterdiler. Ve şunu da tabii unutmuyoruz, 3600 ek göstergeyi vereceğimizi de bilmelerini isterim” dedi.



Çok Okunanlar

2024-10-22 20:43:29