Eğitim >> Milliyet Eğitim


Konservasyon Nedir, Restorasyonda Farkları Nelerdir? Konservasyon Örnekleri Nelerdir?


Link [2022-07-25 16:00:19]



Konservasyon binanın zamana yenik düşmemesi ve hala sağlam bir şekilde kalabilmesi için yapılan çalışmalardan biridir. Bu çalışmalarda asıl olanı korumak oldukça önemlidir. Mimari yapıların zaman içerisinde dökülme yaşaması ve yıkılmaya yaklaşması ile konservasyon işlemleri yapılmaktadır. Bu işlemler dahilinde bina tamamen orjinal halinde kalarak daha dayanıklı bir şekilde sağlamlaştırılmaktadır.

Konservasyon Nedir ve Restorasyonda Farkları Nelerdir?

Konservasyon işlemleri herhangi bir mimari yapının orjinal hali bozulmadan daha dayanıklı hale getirilmesidir. Restorasyon ise binanın kullanım alanını zamana daha uygun hale getirmek için yenileme işlemleri olarak bilinmektedir. İki işlemde birbirine yakın olup aslında aralarında farklar bulunmaktadır. Restorasyon işlemlerinde binanın yıkık olan yerleri tekrar dizayn edilmektedir. Konservasyon işlemlerinde ise bina orjinal hali bozulmadan koruma altına alınmaktadır.

Konservasyon Örnekleri Nelerdir?

Konservasyon örnekleri günümüzde hem ülke içerisinde hem de yurtdışında pek çok tarihi bina üzerinde görülmektedir. Tarihi bina ya da müzeler konservasyon çalışmaları ile korunarak daha sağlam bir hal almaktadır.



Çok Okunanlar

2024-09-21 20:25:52