Eğitim >> Milliyet Eğitim


Konferans Ligi Nedir, Formatı Nasıldır? Uefa Avrupa Konferans Ligi'nin Amacı Nedir?


Link [2022-05-25 07:52:54]



Daha fazla futbol takımının UEFA nezdinde turnuvaya katılabilmesi için konferans Ligi ortaya çıkmıştır. Bu doğrultuda bir futbol turnuvası olarak öne çıkan UEFA konferans Ligi, aynı zamanda UEFA kupasının bir alt ligi olarak da değerlendirilir. Belli takım sayısı ve grup üzerinden eleme yöntemi eşliğinde gerçekleştirilir.

Konferans Ligi Nedir?

UEFA'nın düzenlemiş olduğu ve 2021-2022 yılı kapsamında ilk defa gerçekleştirilmiş futbol turnuvası, konferans ligi şeklinde bilinir. Genel olarak Şampiyonlar Ligi ile beraber Avrupa Kupası'nın bir alt versiyonu olarak anlatmak mümkün. Böylece daha fazla takım katılma şansı elde ederken, Avrupa Ligi genişlemektedir. Avrupa'nın birçok önemli takımının katıldığı önemli bir lig olarak da ön plana çıkmaktadır.

Konferans Ligi Formatı Nasıldır?

Turnuvadan genel formatı 4 takımdan oluşmak suretiyle toplamda 8 gruptan meydana gelir. Gruplardan sonra eleme, çeyrek final ve yarı final ile final kapsamında sonuçlanır. Grupların da ikinci sırada bulunan takımlar, UEFA gruplarındaki 3. sırada olan takımlar ile bir ek elime gerçekleştirir.

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nin Amacı Nedir?

UEFA Avrupa konferans Ligi'nin temel amaçlarından biri daha fazla takımın Avrupa üzerinden yarışmasıdır. Böylece daha fazla takım ile katılım gösterilir. Aynı zamanda Avrupa Kupası'nın kalitesine daha yukarı çekmek amaçlı ele alınır. Kendi liglerinde Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Kupası'na katılamayan takımların, sıralama üzerinden konferansa katılmasına imkan verilir. Bununla beraber UEFA Avrupa Ligi de 32 takıma düşürülmüş olur. Üstelik daha fazla takımın katılması sayesinde, UEFA üzerinden çok daha yüksek maddi bir gelir ön plana çıkmaktadır.



Çok Okunanlar

2024-09-23 01:34:33