Eğitim >> Milliyet Eğitim


Komplo Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Komplo Kurmak Ne Demek?


Link [2022-07-04 19:00:20]



Gizlice yürütülen ve kişi ya da kurumlara zarar verecek olan kararlar komplo üzerinden ifade edilmektedir. Günlük yaşamda birçok farklı alanda ele alınır ve kullanılır. Bunlar hem bireysel hem de kurumsal kapsamda şirketler bazında ön plana çıkar.

Komplo Ne Demek?

Belli bir amaç altında kişi veya kurumların zarar görmesine sebep olabilecek kararlar komplodur. Genel halk arasında verilen isim üzerinden arkadan iş çevirmek olarak da ifade etmek gerekir. Bu bağlamda topluca ya da gizlice yürütülen bazı işleri olduğunu söylemek mümkündür.

Komplo TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Türk Dil Kurumu kapsamında ele alındığı zaman komplo kelimesi, kişi veya kurumlara zarar verecek olan gizli kararlar vermek olarak ifade edilebilir. Hem bireysel açıdan hem de kurumsal kapsamda ele alınır. Böylece bu durum karşı tarafa belirli oranlarda zarar verir.

Komplo Kurmak Ne Demek?

Komple kurmak planlı bir şekilde kişi veya kurumlara karşı gizlice kararlar almak şeklinde ifade edilebilir. Bu kararlar zarar verici unsurlardır ve karşı taraf böylesi kararlarda habersizdir. Kararlar uygulamaya döküldüğü zaman kişi ya da kurumlar bunu öğrenmiş olur.



Çok Okunanlar

2024-09-22 05:33:23