Eğitim >> Milliyet Eğitim


Kira Sertifikası Nedir, Nasıl Alınır? Kira Sertifikası Nasıl Hesaplanır?


Link [2022-07-26 18:40:19]



Kira sertifikası, her türlü hak ve varlık finansmanı sağlamaya yönelik ihraç edilmekte olan ve sahiplerinin de gelirlerden hak sahibi olmasını sağlamaktadır. Kira sertifikasının faizsiz bankacılık dahilinde uygulanan bir yatırım türü olduğu bilinmektedir.

Kira Sertifikası Nedir, Nasıl Alınır?

Kira sertifikası, aynı zamanda sukuk olarak da bilinmektedir. Kira sertifikasının satılması durumunda kaynağa dönüştürülmesi ve bir varlığa bağlı olarak ihraç edilmesi söz konusu olmaktadır. Kira sertifikası, bir yatırım türü olarak ifade edilebilir. Kira sertifikası hem uzun vade de hem de orta vade de yatırım fırsatı sunmakta olan bir yatırım aracı olma özelliğine sahiptir.

Kira Sertifikası Nasıl Hesaplanır?

Kira sertifikasının yatırımcıya belirli bir oranda getirisi olduğu söylenebilir. Kira sertifikalarının satılması, halka arz ile gerçekleştirilmektedir. Yatırımcıların sahip oldukları kira sözleşmelerini istedikleri zaman nakde çevirmeleri de mümkün olmaktadır. Kira sertifikalarının düşük bir stopaja dahil oldukları bilinmektedir. Bu durumun ise kişilere vergi avantajı sağladığını söylemek mümkün olmaktadır. Aynı zamanda devlet kira sertifikalarının da varlığının bilinmesi gerektiğini söylemek mümkün olmaktadır.



Çok Okunanlar

2024-09-21 17:04:52