Magazin >> Milliyet Magazin


‘Kimseyi rakip gördüğüm yok’


Link [2022-09-05 09:46:20]



Sercan Kısmet -Çıkardığı eserlerle adından söz ettiren Buray, ‘Girdap’la yine müzik listelerinin üst sıralarında yer alıyor. Son dönemde çıkan eserlerin çabuk tüketilmesine şarkıcı, “Müzik bir trend işi. Moda gibi her yıl yeni bir akım başlıyor ve insanların zevkleri de değişiyor” dedi. Buray’la yeni parçasını ve müzik sektörünü konuştuk.

Şarkılarınız kısa sürede fenomen oluyor. Eser seçimini nasıl yapıyorsunuz?

Sürekli çalıştığım arkadaşlarım da var, ara ara çalıştığım prodüktör dostlarım da... Konser temposuna bazen ara verip prodüksiyon ve stüdyoya daha çok odaklanıyoruz. Bu süreçte birçok şarkı üretip beğendiklerimizi bir kenara ayırıyoruz. Karar mekanizması çalışmaya başladığında çevremizdeki güvendiğimiz dostlarımızdan da fikir alarak doğru şarkıyı doğru zamanda doğru kitleye ulaştırmaya çalışıyoruz.

‘Girdap’da kısa sürede beğenildi. Nasıl geri dönüşler alıyorsunuz?

Emrah Karakuyu günümüzün trending bestecilerinden. Adeta benim üzerime dikilmiş bir ceket gibi bir şarkı sundu bize. Prodüktör Tanerman’ın modern/afro ritimleri, daha önce bir çok kez çalıştığımız yönetmen arkadaşım Hasan Kuyucu’nun sinematik bakış açısıyla birleşince güzel bir takım işi ortaya çıktı.

Bir dönem Gözde Ançel’le işlere imza atıyordunuz. Son dönemde ayrı ayrı çalışmalar yapıyorsunuz, bunun sebebi nedir?

Hâlâ beraber çalışmalar yapmaya devam ediyoruz. Şu an her ikimizde kendi yolumuzda yürüyor görünsekte arka planda birbirimizi desteklemeye ve yeni projelerin temelini atmaya devam ediyoruz. Onun yeri hep ayrı. O benim yol arkadaşım, dostum.

Son zamanlarda yeni çıkan şarkılar çabuk tüketiliyor. Yeni eserlerinizi müzikseverlerle buluştururken bazı endişeleriniz oluyor mu?

Müzik bir trend işi. Moda gibi her yıl yeni bir akım başlıyor ve insanların zevkleri de değişiyor. Kimse her zaman zirvede kalamıyor ve bu çok normal bir durum.

Müzik sektöründe çok rekabet var. Daha önceişlerinizin engellendiği oldu mu?

Ben sadece müziğimi yapıyorum. Hiçbir siyasete, inanışa, ideolojiye düşmanlığım yok ve karışmıyorum. Konu sanat ve duygular ise zaten bu işin rekabeti olmaz. İşin finansal boyutlarında o dediğiniz şeyleroluyorsa da benim pek haberim olmuyor.

Kendinizi müzik dünyasındanerede görüyorsunuz?

Bir işi yapacaksam ya en iyilerden olurumya da hiç olmam. İyi derken kendi kıstaslarıma göre. Kimseyi rakip gördüğüm yok, sadece bir işin yapılmasındaki süreçlerde kendi kriterlerimdeki skalamda en yüksek puanları tutturduğumdan emin olduğum sürece, dışarıdaki faktörlerin konumlamasına da ihtiyacım olmadan, korkmadan ve cesurca işimde en iyiyim diyebilirim.

‘Türkiye’den dünya starı çıkabilir’

Popüler olmak, sokakta rahat yürüyememek sizi hiç sıkıyor mu?

Bir zamandan sonra alışıyorsun. Hiç tanımadığınız bir insan düşünün;sizi o kadar detaylarınızla tanıyor ki gördüğü yerde sarılmak, bir şeyler konuşup paylaşmak istiyor. Ama siz onu hiç görmediniz, tanımıyorsunuz. İlk başta biraz garip geliyor, ama sonra onun penceresinden olaya bakınca heyecanını, mutluluğunu anlayabiliyorum, asla kursağında bırakmamaya çalışıyorum.

Türkiye’den bir dünya yıldızı çıkar mı?

Müziğin dili olmadığı, her kapıdan ve pencereden girebildiği için, her memleketten dünya starı çıkabilir. Müzik platformları ve müziği insanlara sunan dijital araçların kontrolü dışında da viral olarak yayılan yüzlerce örnek gördük. Bir şey duygulara dokunuyorsa, o insanlara bir şekilde mutlaka ulaşır.



Çok Okunanlar

2024-09-22 11:39:33