Siyaset >> Milliyet Siyaset


Kılıçdaroğlu'nun Diyarbakır ziyaretine tepkiler! HDP önündeki annelere gitmedi, temsilci kabul etti


Link [2022-03-12 21:51:09]



CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ertelenen Diyarbakır ziyaretini gerçekleştirdi. Bu ziyaret siyasetin de gündemindeydi. İttifak ortağı İYİ Parti lideri Meral Akşener, 'Çok güzel bir şey bu ziyaret. Türkiye'nin her bir şehri kıymetli. 5 yıl aradan sonra sayın Kılıçdaroğlu gitti. Çok güzel karşılanmış. Gayet güzel bir siyasetçi için. CHP'ye dair çeşitli algı oluşturma çabaları var. Bu 24 ay içerisinde henüz gidemedim. Gideceğim bende.' açıklamasını yaptı.

AK Parti'den ise Kılıçdaroğlu'nun ziyareti sırasında Diyarbakır annelerinin bulunduğu HDP önüne gitmek yerine annelerin temsilcilerinin kabul görüntülerine tepki vardı. AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan Twitter'dan, 'Diyarbakır anneleri CHP'nin ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendilerine kurduğu kumpası açıkladı. Ortakları HDP'den tepki görmemek için çevirdikleri oyuna bakar mısınız? Rezalet!' ifadelerine yer verdi.

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir de Meclis'te düzenlediği basın toplantısında eleştirdi. Kılıçdaroğlu ilk vazifeymiş gibi Selahattin Demirtaş'ın babasını ziyaret ediyor. Onunla sohbet ediyor. Diyarbakır anaları... Yıllardır oralarda emek veren, evlatlarının peşinden koşturan ve onların yolunu gözleyen Diyarbakır analarını da ziyaret etsin diye bir beklenti vardı. Ne oldu? Ziyaret olmadığı gibi bir de aldatan tarzı öne çıktı. Asıl gidilecek yere gitmiyor. Gitmediği halde sanki gitmiş gibi bir de mesaj veriliyor. Samimi değiller. Diyarbakırlılar adına kınıyorum. Diyarbakır anaları adına telhin ediyorum.

MHP'den ise tepki Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'dan geldi. Yalçın, 'CHP'nin başındaki Kemal Kılıçdaroğlu? Sosyalist sanatçı aymazlığının politikadaki iz düşümü gibi... Diyarbakır'a gidip çadır tiyatrosu sahneledi ama evlatlarını PKK'nın siyasi kadrosunun elinden kurtarmaya çalışan annelerin feryat çadırına gidemedi!!!' dedi.



Çok Okunanlar

2024-10-24 01:30:38